Kako su naselja Majamija dobila ime (Treći deo)

Kako su naselja Majamija dobila ime (Treći deo)

Nikola Tesla – 166. godina od rođenja genijalnog naučnika
9 stvari koje verovatno niste znali o Nikoli Tesli
Kako je Majami dobio ime?

U poređenju sa drugim gradovima, Majami ima relativno kratku istoriju. Veliki deo te istorije uključuje uspone i padove u razvoju nekretnina. Rezultat ovoga jeste da su mnoga imena gradova i četvrti vrlo jednostavna i laka za pamćenje.

Hialeah

U jeziku lokalnih Indijanskih plemena, reč „hialeah“ znači „lepa prerija“. U jeziku Seminola znači „brdska prerija“. Na modernom jeziku Majamija, može čak značiti i „urbano širenje prerije“.

Homestead

Grad je dobio ime po Homestead zakonu iz kasnih 1800-tih u kojim je federalna Vlada dala zemlju pojedinim ljudima kako bi se pozabavila problemom nejednakosti.

Kendal

Čovek koji se zvao Henry John Borughton Kendall je upravljao ovom oblasti kada je kupljena od strane države Floride 1880tih godina.

Miami

Majami je dobio ime po reci Majami. Takođe, stanovnici su želeli da njihov grad nosi ime Flagler po Henry Flagler-u ali sam Flagler nije želeo da grad nosi njegovo ime.

 

Naranja

Ovo je španska reč za pomorandžu. Nekada su na ovom mestu raste pomorandže.

Ojus

Postoji šala da je Ojus skraćenica od fraze „Oh, just north of Miami“ (Oh, samo severnije od Majamija) ali je mesto zapravo dobilo ime po seminolskoj reči za „lepo“. Ime je verovatno izabrano kako bi kako bi se stanovnici pohvalili obilnim žetvama na tom području.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0