Kalifornijska kompanija poklanja pola miliona televizora od 55″ u zamenu za vaše podatke

Kalifornijska kompanija poklanja pola miliona televizora od 55″ u zamenu za vaše podatke

Južna Florida: Najmanji bar u Americi zauzima 6 metara kvadratnih
Zbog naglog porasta broja obolelih SAD za sada zadržavaju ograničenja za putovanja
Chick-fil-A: Od sada Vam dron može doneti omiljeno jelo

Kalifornijska kompanija donosi revoluciju u svet televizije – poklanja pola miliona televizora! Startup pod nazivom Telly otvorio je portal za online rezervacije ovog neverovatnog poklona ove nedelje, i već su se više od 100.000 ljudi registrovalo za dobijanje ovog besplatnog TV prijemnika. Ova vest je izazvala ogromno interesovanje, posebno među Generacijom Z i Milenijalcima.

Da biste dobili ove 55-inčne televizore, jednostavno treba da podelite svoje lične podatke, uključujući kupovne navike, kućnu adresu, prihode domaćinstva i druge detalje koje oglašivači žele. Ova vrsta razmene podataka je neuobičajena, ali Telly nudi nešto što drugi ne mogu – televizor vredan 1.000 dolara.

Telly Football

Kompleti Telly televizora dolaze sa dva ekrana. Glavni ekran na vrhu pruža gledaocima mogućnost da uživaju u svojim omiljenim sadržajima, dok manji drugi ekran ispod neprekidno prikazuje reklame. Ovo je interesantan pristup, jer gledaoci ionako već gledaju reklame, ali sada će biti nagrađeni za to.

Izvršni direktor kompanije Telly, Ilya Pozin, izjavio je da je većina registrovanih korisnika iz Generacije Z i domaćinstava Milenijalaca. Njihova želja da dobiju ovaj besplatni televizor ukazuje na to koliko je ova ponuda privlačna mlađim generacijama.

Telly planira da isporuči televizore tokom leta, a njihov cilj je da televizor traje više od sedam godina u nečijoj dnevnoj sobi. Takođe, kompanija planira da unese ažuriranja softvera kako bi poboljšala performanse uređaja.

Međutim, postoji zabrinutost u vezi sa deljenjem ličnih podataka. Kompanija Telly traži detaljne informacije o kupcima, a stručnjaci za sajber bezbednost upozoravaju da takvo deljenje podataka može dovesti do krađe identiteta. Hakeri mogu iskoristiti slabosti u serverima kompanije i pristupiti tim informacijama.

Telly je svestan ovih rizika i tvrdi da je njihova ponuda vredna rizika. Ovaj startup je osnovan 2021. godine i već ima podršku investitora poput Rich Greenfield-a iz LightShed Ventures-a i Gary Vaynerchuk-a iz Vayner Media. Planiraju da sledeće godine isporuče još milione televizora.

Ova inicijativa kompanije Telly predstavlja preokret u načinu na koji se prikupljaju lični podaci od strane kompanija. Umesto da podaci budu razmenjeni za novac ili nagrade, Telly omogućava ljudima da dobiju fizički proizvod, poput televizora, u zamenu za svoje podatke.

Okončavamo decenijama dugu praksu da proizvođači televizora udvostručuju potrošače kada naplaćuju televiziju, a zatim se okreću i zarađuju milijarde dolara prodajom reklama i podataka, a da potrošaču ne pružaju nikakvu vrednost”, izjavio je direktor strategije kompanije Dallas Lawrence.

Telly je odlučan u tome da potrošačima pruži vrednost i veruje da je njihov televizor najnapredniji ikada napravljen. Ostaje da vidimo kako će ova ponuda uticati na tržište televizora i da li će drugi proizvođači slediti ovaj inovativni pristup.

 

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0