Kamiondžije pozivaju na bojkot Floride zbog novih imigracionih ograničenja

Kamiondžije pozivaju na bojkot Floride zbog novih imigracionih ograničenja

Može li dete imigranta bez dokumenata postati državljanin Sjedinjenih Država? Evo odgovora na ovo važno pitanje
Dalijev muzej – Priča o najkontroverznijem umetniku današnjice i njegovom nasleđu
Air Serbia i JetBlue proširili saradnju novim kod-šer sporazumom

Vozači kamiona pozvali su na bojkot protiv novih kazni i ograničenja Floride za imigrante bez dokumenata u državi, koja zahteva od poslodavaca da provere da li su radnici ovlašćeni da rade u Sjedinjenim Američkim Državama prenosi portal Balkan Truckers. Na društvenim medijskim platformama, latino vozači kamiona sada prete da će prekinuti dostavu na i sa Floride, pozivajući migrante da odustanu od posla na vremenski period do nedelju dana.

Uz poruke poput “ne ulazite na Floridu” i ohrabrujući druge da slede njihov primer, vozači su postavljali video zapise na TikTok-u. Rezultat toga je bio niz vozača kamiona koji kažu da se neće više kretati kroz državu. Najavili su bojkot Floride tako što neće voziti u tu državu sledećeg meseca. Heštegovi #noFlorida i #boycottFlorida šire se društvenim mrežama kao deo njihove kampanje.

Senatski zakon 1718 ima za cilj da ograniči tok ilegalne imigracije. Prema novom zakonu, poslovanja sa više od 25 zaposlenih moraju koristiti E-verifikaciju (E-Verify), federalni sistem koji omogućava poslodavcima da provere da li su njihovi zaposleni zakonski ovlašćeni da rade u Sjedinjenim Američkim Državama. Novi zakon o imigraciji takođe zahteva od poslodavaca da otpuste zaposlene ukoliko otkriju da su strani državljani koji nisu ovlašćeni da rade u državi. Zakon takođe poništava lične karte koje se izdaju neovlašćenim imigrantima.

Bojkot vozača kamiona ima za cilj da pokaže solidarnost i prekine lanac snabdevanja Floride. Allen Orr, bivši predsednik Američkog udruženja advokata za imigraciju, izjavio je: “To pokazuje solidarnost, prekida lanac snabdevanja Floridom i istovremeno izražava solidarnost sa njihovim sunarodnicima koji ne vide svoj imigracioni status kao problem kada su ovde“.

Zagovornici prava imigranata ukazuju na činjenicu da pristup Floride cilja na zajednicu koja se već bori da preživi. Prema Institutu za migracionu politiku, 21% ljudi koji žive na Floridi nije rođeno u Sjedinjenim Američkim Državama.

Međutim, Joe Rajkovacz, direktor vladinih poslova za Western State Trucking Association, izjavio je da poslodavci neće dozvoliti vozačima da diktiraju poslovanje kompanija i da vozači neće biti otpušteni. Ovaj zakon se ne primenjuje na nezavisne ugovarače.

Zagovornici imigranata upozoravaju na potencijalne ekonomske posledice bojkota latinoameričkih vozača kamiona. Na društvenim mrežama objavljeni su video snimci praznih polica u prodavnicama, što ukazuje na mogući uticaj pretnje bojkota na ekonomiju države.

Novi zakon Floride, potpisan 10. maja od strane guvernera Rona DeSantisa, stupiće na snagu 1. jula. Ovaj zakon dolazi kao rezultat ukidanja Naslova 42, koji je donet pod Trampovom administracijom i omogućavao graničnim vlastima da odmah odbiju migrante koji su stigli na američko-meksičku granicu.

Dok se vozači kamiona pripremaju za bojkot, ostaje da se vidi kako će se situacija razvijati i kakve će biti posledice novog zakona Floride.

 

Izvor: Newsnationnow.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0