Kanada je najbolja zemlja za život. Evo gde se nalazi Amerika

Kanada je najbolja zemlja za život. Evo gde se nalazi Amerika

Na kraju sveta: Srbin u karantinu na krajnjem severu Aljaske!
South Beach festival hrane i vina: Ne propustite SOBEWFF od 22. do 25. februara
Ponovo se otvara Snowcat Ridge, jedini snežni park na Floridi

Zemlje se kategorišu i biraju prema stepenu agilnosti, moći društveno odgovornom poslovanju, položaju žena, rasnoj jednakosti.

Na rang listi “Najboljih zemalja za 2021.” anketirano je ukupno 17.326 pojedinaca iz 36 zemalja u četiri regije – Amerike, Azije, Evrope i Bliskog istoka i Afrike – koji su anketirani tako da je 78 zemalja rangirano na svetskoj sceni.

Kanada je takođe zauzela prvo mesto po kvalitetu života i društvenoj svrsi. Ima dobro tržište rada, brine o ljudskim pravima i posvećena je socijalnoj pravdi, smatra se da nije korumpirana i poštuje imovinska prava.

Najviše priznanja Kanada je dobila u oblastima obrazovanja, kvalitetnog penzionisanja, ekološkog i zdravog života.

Zauzela je prvo mesto i kada je društveno odgovorno poslovanje u pitanju, drugo mesto za rasnu jednakost i šesto mesto za preduzetništvo.

Izveštaj se prati i objavljuje svake godine, a za 2020. godinu izabrana je bila Švajcarska. Prema objavljenoj listi za ovu godinu to su, pored Kanade,

  1. Japan,
  2. Nemačka,
  3. Švajcarska,
  4. Australija,
  5. SAD,
  6. Novi Zeland,
  7. Velika Britanija,
  8. Švedska,
  9. Holandija.

Tri kanadska ostrva nalaze se na listi 10 najvećih ostrva na planeti Zemlji, Bufin ostrva, ostrvo Viktorija i ostrvo Elesmer. Kanada ima više od tri miliona jezera, od kojih su dva, Grejt Ber i Grejt Slejv najveća.

RTS

COMMENTS

WORDPRESS: 0