Koji gradovi u Americi imaju najviše kuća sa bazenima?

Koji gradovi u Americi imaju najviše kuća sa bazenima?

9 stvari koje verovatno niste znali o Nikoli Tesli
Majami među 10 najzagušenijih gradova na svetu
Najpovoljni američki koledži i univerziteti za studente iz inostranstva

Većina bazena u Sjedinjenim Državama koncentrisana je u južnim i najzapadnijim regionima. Zbog relativno skromne ukupne populacije u poređenju sa Los Anđelesom, Feniks  je na vrhu ove liste, sa 32,7% svih domova koji imaju bazen! Florida zauzima sledeća tri mesta, sa Majamijem i procentom od 30,6%, Tampom sa 27,7% i Orlandom sa 25,9%.

Lista se zaokružuje sa Las Vegasom koji ima procenat od 23,8%, a zatim slede brojna mesta iz Kalifornije: Los Anđeles (18,3%), San Dijego (17%) i Sakramento (14%). Dalas zauzima 10.mesto sa 13,8% kuća sa bazenima.

Ovi brojevi su porasli u poslednjih godinu dana, delom zbog pandemije. Potrošači vezani za kuće su počeli da ulažu u svoja dvorišta kako bi povećali kapacitet za zabavu u svojim domovima, a potražnja za instalacijama bazena je naglo porasla. U stvari, primećuje Fixr, prema Renofi analizi Google prtraga u vezi sa trendovima poboljšanja doma na koje je uticala pandemija, fraza „Instalacija bazena“ je zabeležila porast od 49% širom Sjedinjenih Država u poređenju sa godinom ranije.

Evo pregleda gradova Sjedinjenih Država:

Top 30 najvećih gradova u Sjedinjenim Držvama, poređanih prema procentu domova koji imaju bazene. Što je traka viša i tamnija, grad ima više bazena. Informacije i vizuelni prikaz su iz ankete iz jula 2021.godine koju je prikupio Lending Tree i objavio Fixr.com

 

Izvor: Aquamagazine.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0