Koji kreditni skor vam je potreban za Apple kreditnu karticu?

Koji kreditni skor vam je potreban za Apple kreditnu karticu?

Latinoamerički investitori stižu u Majami donoseći milijarde
IRS predstavio nove poreske kategorije i odbitke za 2023. Evo koliko poreza ćete morati da platite
Florida: U najavi olakšice za plaćanje putarine od sledeće godine

Vaš prihod i dugovi su takođe važni faktori

Da li ste korisnik iPhone-a koji je zainteresovan da dobije Apple karticu? Saznajte koji kreditni rezultat i koje druge kriterijume morate da ispunite da biste se kvalifikovali za kreditnu karticu.

Koji kreditni rezultat vam je potreban za Apple karticu?

Kandidati sa skoro iznad 660 se „smatraju povoljnim za odobrenje kredita“, prema navodima web stranice Apple Card. Drugim rečima, oni koji imaju bar „dobar“ rezultat imaju šansu da dobiju karticu. Izdavač Apple kartice, Goldman Sachs, koristi model FICO Score 9, koji se kreće od 300 do 850.

Uz to, vaš kreditni rezultat nije jedini faktor po kome će vam biti ’suđeno’. Goldman Sachs koristi brojne kriterijume za procenu vaše prijave, uključujući vaš kreditni izveštaj i podatke iz kreditnog biroa TransUnion i vaš prijavljeni prihod.

Vaš kompletan kreditni izveštaj pokazuje vašu istoriju korišćenja kredita, uključujući broj i tipove kredita koje imate, koliko dugo su računi otvoreni i, što je najvažnije, istoriju plaćanja“, kaže Amy Maliga, finansijski edukator kompanije Take Charge America, neprofitne organizacije za finansijsko savetovanje.

Goldman Sachs kaže da možda nećete dobiti odobrenje ako:

 • Ste trenutno ili nedavno kasnili sa isplatama zbog postojećeg duga
 • Imali ste zatvoren tekući račun zbog prekoračenja
 • Imate dve ili više nedavnih nemedicinskih naplata duga
 • Imate negativne stavke u javnoj evidenciji, poput poreskih zaloga, bankrota, povrata imovine ili presuda protiv vas
 • Vaš prihod nije dovoljan da pokrije sve obaveze po dugu, kroistite previše raspoloživog kredita ili ste otvorili i podneli zahtev za previše kredita poslednjih meseci

Kako dobiti prethodno odobrenje za Apple karticu?

Podešavanje za prethodno odobrenje Apple kartice online vam može dati solidnu predstavu o tome d ali ćete se kvalifikovati, za samo nekoliko minuta. Nećete morati da prolazite kroz čvrstu proveru kredita, tako da nema uticajaj na vaš kreditni rezultat.

Međutim, imajte na umu da prethodno odobrenje nije garancija stvarnog odobrenja. Zasnovan je samo na snimku vašeg kredita na određeni dan i vreme i samo na preliminarnim informacijamakoje ste dali. „Ako je došlo do velikih promena u vašem kreditnom izveštaju, između prethodnog odobrenja i trenutka kada ste zvanično podneli zahtev za karticu, to može uticati na vaše šanse“, kaže Maliga.

Takođe, ako nastavite sa zvaničnom aplikacijom, onda će vam kredit biti proveren, a vaš rezultat može da pretrpi manji privremeni rad.

Kako da poboljšate svoju kreditnu ocenu

Ako vaš kredit nije dovoljno jak da biste se kvalifikovali za Apple karticu, možete učiniti nekoliko stvari da ga povećate pre – ili posle – podnošenja prijave.

Proverite na čemu ste

Redovno rpegledanje vašeg izveštaja i rezultata će vam pomoći da uočite i otklonite sve greške u vašem kreditnom izveštaju i pomoći će vam da nadgledate svoj napredatk ka svojim finansijskim ciljevima“, kaže Maliga.

Kreditni stručnjak John Ulzheimer, nekada zaposleni u FICO-u i Equifax-u, preporučuje da proverite svoj kredit najmanje 30 do 60 dana pre podnošenja bilo kakve prijave. „To vam daje vremena da reagujete na bilo kakva iznenađenja koja možete pronaći u svojim kreditnim izveštajima“.

Da biste dobili svoj kreditni izveštaj, idite na AnnualCreditReport.com (kliknite OVDE), gde možete pristupiti svojim besplatnim izveštajima iz tri glavna kreditna biroa: Experian, Equifax i TransUnion.

Što se tiče vašeg kreditnog rezultata, možete ga dobiti besplatno na nekoliko načina:

 • Regisrujte se za besplatno podešavanje za praćenje kredita. MyCredit vodič American Express-a i CreditVise kompanije Capital One su besplatni i otvoreni za svakoga, čak i ako nemate karticu kod izdavaoca
 • Pogledajte da li vaši trenutni nalozi nude besplatan rezultat. Neki izdavaoci kreditnih kartica i banke vam omogućavaju da pristupite svom kreditnom rezultatu sa stranice profila vašeg naloga
 • Prijavite se sa Experian-om. Možete dobiti mesečni kreditni izveštaj i FICO rezultat ako se prijavite na web stranici kreditnog biroa

Napravite neophodna poboljšanja

Ako vidite da vaš kreditni rezultat nije tamo gde bi trebao da bude, dobra vest je da možete preduzeti mere da ga poboljšate.

Određeni kandidati kojima je odbijena Apple kartica biće pozvani da se pridruže Path to Apple Card opciji. Ako ste blizu ispunjavanja uslova za odobrenje kartice, dobićete prilagođene korake da dovedete svoje kreditno stanje u red. Kada ispunite uslove, Apple će vas pozvati da se ponovo prijavite.

Path to Apple Card može pomoći svojim potrošačima koji pokušavaju da poboljšaju svoj kreditni rezultat. Evo nekoliko primera:

 • Nastavite da plaćate na vreme. Plaćanja na vreme su najvažniji faktor u obračunu FICO rezultata, koji čine 35% vašeg rezultata
 • Isplatite svoje stanje. Što manje dugujete – to bolje. Na primer, ako imate kreditno stanje od $1,000 i dugujete $800, koristite 80% svog kredita. Isplatite $500 i sada je iskorišćenost vašeg kredita 30%. Niže stope korišćenja se tretiraju povoljnije u proračunima kreditnog rezultata, tako da otplata dugova može poboljšati vaš rezultat. Stručnjaci generalno preporučuju da vaš koeficijent korišćenja kredita bude ispod 30%
 • Rešite sve negativne stavke. Stare naplate i računi koji kasne sa dospećima mogu smanjiti vaš kreditni rezultat. Kontaktiranje tih kreditora i poravnjanje vaših računa može ukloniti te greške i na kraju pomoći da poboljšate vaš kreditni rezultat

 

Izvor: Money.usnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0