Koliko Amerikanaca ima visoko obrazovanje?

Koliko Amerikanaca ima visoko obrazovanje?

Amerika će zahtevati Covid-19 testove za sve posetioce iz inostranstva od 26. januara
Teslin Narod – Učestvujte u najvećem projektu srpske dijaspore u istoriji
Šta se dešava sa novim stimulusnim čekom od 1400 dolara?

Posedovanje fakultetske diplome i dalje je važna prednost u mnogim sektorima američkog tržišta rada. Ljudi sa diplomama fakulteta generalno zarađuju više od onih koji nisu pohađali fakultet i veća je verovatnoća da će se uopšte zaposliti. Istovremeno, mnogi Amerikanci kažu da ne mogu priuštiti da steknu visoko obrazovanje i diplomu – ili da jednostavno ne žele.

Skoro četiri od deset Amerikanaca starosti 25 i više godina imaju diplomu, što je procenat koji je porastao tokom poslednje decenije. Od 2021. godine, 37,9% odraslih u ovoj starosnoj grupi imalo je diplomu. Taj udeo je veći za 7,5 odsto u poređenju sa 30,4% u 2011. godini.

Dodatnih 10,5% imalo je “associate” diplomu u 2021. Otprilike četiri od deset Amerikanaca starosti 25 i više godina imali su diplomu srednje škole bez daljeg obrazovanja (25,3%) ili su završili neki koledž, ali nisu imali diplomu (14,9%) .

Sada je veća verovatnoća da će žene završiti fakultet nego muškarci, kaže se u trenutnoj anketi stanovništva. U 2021. godini, 39% žena starosti 25 i više godina imalo je diplomu ili više obrazovanje, u poređenju sa 37% muškaraca u istom starosnom rasponu. Jaz u završenom fakultetu još je veći među odraslima od 25 do 34 godine: 46% žena u ovoj starosnoj grupi ima najmanje diplomu, u poređenju sa 36% muškaraca. Samo 62% studenata koji započnu diplomu ili program sertifikata završavaju svoj program u roku od šest godina,

COMMENTS

WORDPRESS: 0