Koliko treba da zaradite za život u Floridi: Novo istraživanje za 2024.

Koliko treba da zaradite za život u Floridi: Novo istraživanje za 2024.

Prosečna kamatna stopa za hipoteke u SAD dostigla najviši nivo u poslednjih 20 godina
Amazon na sudu zbog učlanjenja kupaca u Prime bez njihovog pristanka
10 najboljih država za život u Americi za 2022.godinu

SmartAsset je nedavno objavio svoje istraživanje za 2024. godinu o tome koliko Amerikanci treba da zarade da bi živeli “udobno” u svakoj državi.

Da bismo saznali kako to izgleda, SmartAsset je koristio pravilo budžeta “50/30/20” — koje preporučuje da stanovnici 50% svojih prihoda troše na potrebe poput hrane i smeštaja, 30% na želje, a preostalih 20% na štednju ili otplatu dugova.

Iako se ta cifra razlikuje od mesta do mesta, najskuplja država na SmartAsset-ovoj listi je Massachusetts. Da biste tamo živeli “udobno” kao samac, trebalo bi da zaradite preko 116,000 dolara godišnje (oko 56 dolara na sat).

Naravno, ta cifra se još više povećava za domaćinstva sa dva zaposlena odrasla lica i dvoje dece. Te porodice umesto toga moraju da zarade oko 301,000 dolara godišnje.

Na sreću, Sunčana država zauzima mnogo nižu poziciju na listi:

Plata potrebna za samca: 93,309 dolara (46.52 dolara na sat)
Prihod za dva zaposlena odrasla lica koja odgajaju dvoje dece: 209,082 dolara

Ove cifre mogu iznenaditi neke stanovnike Floride, jer je država patila od masivne inflacije zahvaljujući velikim grupama ljudi — kako domaćih tako i stranih — koji su se preselili u državu.

To je dovelo do rasta troškova života koji su nadmašili rast zarada, iako se očekuje da će produktivnost u državi eksplodirati u narednim godinama kao rezultat toga.

Međutim, Američki zavod za popis stanovništva izveštava da su prosečne zarade za samce u Floridi samo 62,973 dolara. Za porodicu od četiri člana, to se povećava na svega 104,069 dolara — što i dalje zaostaje za brojevima koje je objavio SmartAsset.

Click Orlando

COMMENTS

WORDPRESS: 0