Koliko vredi $1500 u SAD? U Kanzasu stan od 150 kvadrata, u Njujorku soba

Koliko vredi $1500 u SAD? U Kanzasu stan od 150 kvadrata, u Njujorku soba

Amerikanci se sele na Floridu. Majami prvi grad u SAD po prilivu novih stanovnika
Gledajte hit seriju “Južni Vetar” besplatno na platformi RTS Planeta
Premijera filma Munje Opet u Majamiju 20. juna.

Iznajmljivači u SAD-u koji imaju budžet od 1.500 dolara mesečno i žele da dobiju najviše za svoj novac trebalo bi da razmotre Nebrasku, Oklahomu ili Teksas, prema novoj analizi sprovedenoj od strane RentCafe-a.

Istraživanje je obuhvatilo 200 gradova širom SAD-a i pokazalo je da će iznajmljivači u gradovima poput Vičite, Kanzasa, Toleda, Ohaja, Oklahoma Citya i Tulse, Oklahome i Memfisa, Tenesija, dobiti najmanje 1.300 kvadratnih stopa (120 kvadratnih metara) za svoj budžet od 1.500 dolara.

Međutim, za istu cenu, iznajmljivači u skupim gradovima kao što su Boston, Menhetn i San Francisko, moći će da iznajme sobe manje od 400 kvadratnih stopa. U Menhetnu će budući stanari dobiti manje od 300 kvadratnih stopa.

Prema RentCafe-u, najtraženije obalne lokacije nude manje prostore za novac, dok udaljavanje od obale može pružiti više prostora i udobnosti uz isti budžet.

Broj iznajmljivača u SAD-u prema najnovijim podacima popisa stanovništva iznosi oko 44 miliona Amerikanaca.

Iako su cene iznajmljivanja prošle godine zabeležile rekordne visine, padaju ove godine. Nacionalna srednja mesečna zakupnina u februaru ove godine iznosila je 1.937 dolara, što je 5,6% manje u odnosu na 2.053 dolara pre godinu dana, prema Rent.com-u, koji je primetio da su cene širom SAD padale četiri meseca zaredom.

Ipak, iznajmljivanje je verovatno jeftinija opcija stanovanja za nekoga ko ima budžet. Prema Nacionalnom savetu za višeporodično stanovanje, posedovanje kuće košta 1.176 dolara više mesečno od iznajmljivanja iz stambenog kompleksa kojim se upravlja profesionalno, što predstavlja najveći jaz između kupovine i rente od jeseni 2006. godine.

U svakom slučaju, iznajmljivači sa budžetom od 1.500 dolara mesečno trebalo bi da razmotre Nebrasku, Oklahomu ili Teksas kao destinaciju za svoj novac.

 

Izvor: Cbsnews.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0