Kompletno imunizovano više od polovine odraslih građana Amerike

Kompletno imunizovano više od polovine odraslih građana Amerike

Evog zbog čega je Amerika protiv kovid pasoša i šta je njihova alternativa
Američki Vrhovni sud treći put odbacio pokušaj da se ukine Obamaker
Novi zakoni na Floridi koji stupaju na snagu u 2021. godini

Više od polovine odraslih građana Sjedinjenih Država u potpunosti je vakcinisano protiv Kovida 19, saopštila je Bela kuća – šest nedelja pre 4. jula državnog praznika – Dana nezavisnosti koji je predsednik Džozef Bajden odredio kao rok za kompletnu imunizaciju 70 odsto odraslih.

Uoči poslednje nedelje maja polovina odraslih u Americi potpuno je vakcinasana”, objavio je na društvenoj mreži Tviter Endi Slavit – viši savetnik u Beloj kući.

Kampanja vakcinacije sprovodi se na federalnom, državnom i lokalnom nivou dok se njeni organizatori suočavaju sa otporima, strahovima i dezinformacijama.

Broj novoobolelih širom zemlje opada kao rezultat trenda sve masovnije vakcinacije građana.

Nedeljni prosek zaraženih građana iznosi 22.877 – što je najniža cifra od juna 2020. i iznosi jednu desetinu brojke od 250.000 koliko ih je bilo u prethodnoj post-prazničnoj sezoni, pokazuju podaci Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Takođe, dvanaestogodišnjaci i stariji mogu biti vakcinisani “Fajzer-Bajontek” vakcinom, dok je farmaceutskam kompanija “Moderna” objavila da je vakcina koju je razvila pokazala efikasnost kod adolescenata – što bi moglo značiti skoro odobravanje i druge vakcine za mlade u SAD-u.

Širom zemlje najavljuje se dalje popuštanje mera – dok se u Sjedinjenim Državama očekuje nezvanični početak letnje sezone predstojećeg vikenda kada se obeležava Dan sećanja (Memorial Day).

Građani putuju sve više i uprkos tome što su maske još obavezne u međudržavnom prevozu, brojne lokalne sredine su ukinule njihovo obavezno nošenje.

Glas Amerike

COMMENTS

WORDPRESS: 0