Kripto milijarderi u gubitku: Izgubili 110 milijardi dolara za samo godinu dana

Kripto milijarderi u gubitku: Izgubili 110 milijardi dolara za samo godinu dana

Putnici koji dolaze u Ameriku iz inostranstva moraće u karantin
Fisher Island: Ogromno skladište se prodaje po početnoj ceni od 200 miliona dolara
Uragan Lee pojačava: Očekuje se da će dostići Kategoriju 4 tokom vikenda
Kripto milijarderi su za godinu dana izgubili imovinu u ukupnoj vrednosti od 110 milijardi dolara, saopštio je časopis Forbs.

Na Forbsovoj listi milijardera koji su svoj imetak stekli u biznisu sa kriptovalutama je 2022. godine bilo 19 osoba, čija je imovina tada procenjena na 140 milijardi dolara.

kriptovalute, virtuelne, finansije, biznis, trgovina, rudarenje, ripl, ripple, majnovanje, bitkoin, itirijum, ethereum, kripto, berza, pixabay 

Ove godine, 10 od 19 osoba sa prošlogodišnje liste nisu više milijarderi, a bogatstvo preostalih devet iznosi 30 milijardi dolara.

Prema Forbsovoj listi, najbogatiji kripto milijarder je i dalje osnivač i šef najveće kripro berze Bajnens, Čangpen Žao, čije se bogatstvo procenjuje na 10,5 milijardi dolara.

Prošle godine je njegova imovina procenjena na 65 milijardi dolara.

Drugi na listi, suosnivač kripto mreže Ripl, Džed Mekejleb, raspolaže bogatsvom od 2,4 milijarde dolara, što je blag pad u odnosu na prošlogodišnje 2,5 milijarde.

Iza njega je tesno šef i suosnivač kripto berze Koinbejs, Brajan Armstrong, sa 2,2 milijarde dolara, koji je prošle godine vredeo 6,6 milijarde dolara.

Na listi su i Kris Larsen, Nikil Višnavatan i Džozef Lau, blizanci Kameron i Tajler Vinklos, a listu ovogodišnjih kripto milijardera zatvara Metju Rozak.

Prošla godina je bila teška za kripto milijardere zbog pada berze FTX i mnogih pravnih sporova, a situacija u SAD može da postane još gora ako državni organi preduzmu mere protiv kripto zajednice, zaključuje Forbs.

RTV.RS

COMMENTS

WORDPRESS: 0