Majami će biti domaćin finala Copa América 2024. godine

Majami će biti domaćin finala Copa América 2024. godine

Američka kultura: zanimljive informacije o tradiciji, običajima i verovanjima
Florida: Hard Rock Casino lansira nove igre i sportsko klađenje
Bank of America zbog prevare plaća 100 miliona dolara klijentima i kaznu od 90 miliona

Mercedes-Benz Stadium u Atlanti biće domaćin otvaranja Copa América 2024, dok će finalna utakmica turnira biti održana na Hard Rock Stadiumu na Južnoj Floridi.

Turnir je planirano da počne 20. juna na stadionu Mercedes-Benz sa kapacitetom od 71.000 mesta, gde je Atlanta United iz Major League Soccera postavio brojne rekorde što se tiče posećenosti. Trenutni šampion Copa América, Argentina, predvođena Lionelom Mesijem, verovatno će biti jedan od timova koji će učestvovati na otvaranju.

Stadion sa pokretnim krovom, smešten blizu centra Atlante, koji je otvoren 2017. godine, postaviće travnato igralište preko svoje veštačke podloge za vreme turnira.

Hard Rock Stadium u Majami Gardenu već ima travnato igralište i oko 65.000 sedišta nakon renoviranja vrednog 500 miliona dolara, uključujući i instalaciju krova iznad delova sa sedištima. Dvadeset godina star dom NFL-ovih Miami Dolphinsa će biti domaćin finala 14. jula.

Oba stadiona su odabrana kao lokacije za Svetsko prvenstvo 2026. godine, koje će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

local10.com

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0