Majami će privremeno zatvoriti četiri ostrva u zalivu Biscayne

Majami će privremeno zatvoriti četiri ostrva u zalivu Biscayne

Razlika između DUI i DWI prekršaja – Evo osnovnih informacija
Fudbaleri Crvenke iz Majamija u finalu MBSL Lige!
Preko 100 flamingosa ostalo je na Floridi mesecima nakon uragana Idalia

Grad Majami će privremeno zatvoriti četiri ostrva u zalivu Biscayne u nastojanju da spreči zagađenje i bacanje smeća, saopštili su zvaničnici.

Ostrva koja će biti zahvaćena zatvaranjem, su Ostrvo Oštrig, Ostrvo Morningsajd, Piknik Ostrvo Pejs (poznato i kao Ostrvo Učitelja) i Ostrvo Vilis, locirana između kopna Majamija i Majami Biča.

Grad je rekao da mera ima za cilj da proceni i obnovi prirodnu lepotu zaliva i njegovih ostrva. Majami policija i Odeljenje za parkove i rekreaciju će sarađivati u podizanju svesti javnosti o negativnim uticajima bacanja smeća i sprovodiće postojeće zakone.

Sva ova ostrva su domaćini rekreativnih brodara koji za sobom ostavljaju mnoštvo smeća. To je nešto što Hejs Almand, glavni kapetan na Aqua Party Boat, veoma dobro zna.

“To definitivno predstavlja problem. Znate, ja sam lično učestvovao u čišćenju plaža barem dva puta godišnje,” rekao je.

Almand je rekao da je njegovo najnovije čišćenje bilo pre samo dva meseca, i količina smeća koju su prikupili je bila zastrašujuća.

wsvn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0