Majami daleko ispred Njujorka: Ovo je pet najskupljih gradova za život u Americi

Majami daleko ispred Njujorka: Ovo je pet najskupljih gradova za život u Americi

Troškovi aplikacije za “Zelenu kartu” biće skuplji za 130%. Evo kada bi nove cene trebalo da stupe na snagu
Broj imigracionih slučajeva koji čekaju na odgovor dostigao istorijski rekord
Ovih 11 gradova su trenutno najjeftinija mesta za život u Americi

Analitičari su proučavali median bruto kirije i godišnje stambene troškove za vlasnike koji plaćaju hipoteku u metropolitanskim područjima.

Na listi najskupljih mesta za život, San Diego, Los Anđeles i Honolulu zauzimaju prva tri mesta, sa građanima koji su voljni da plate “porez na sunce”. U stopu ih prati sunčani Majami. Njujork se našao tek na 11. mestu na proširenoj listi.

Zašto je Majami skupa destinacija

Visoka potražnja za nekretninama dovodi do rasta cena nekretnina u Majamiju, kako za kupovinu, tako i za zakup.

Drugi faktor je popularnost Majamija kao turističke destinacije, posebno zbog prelepih plaža, bogatog noćnog života i kulturne raznolikosti. Turizam značajno utiče na lokalnu ekonomiju, ali istovremeno pridonosi povećanju cena potrošačkih dobara i usluga.

Osim toga, Majami je poznat po povećanom riziku od prirodnih nepogoda poput uragana, što može uticati na troškove osiguranja nekretnina i doprineti ukupnim životnim troškovima za stanovnike.

Evo kako izgleda lista najskupljih mesta za život, prema U.S. News:

  1. San Diego: Poznat po sunčanim danima, umerenoj klimi i mnogim aktivnostima na otvorenom. Stanovnici su spremni da plate više cene, često nazivajući to “porezom na sunce”.
  2. Los Anđeles: Klima se kategorizuje kao mediteranska, sa izraženim sezonskim promenama i padavinama. Troškovi života u ovom gradu su 50,6% iznad američkog proseka.
  3. Honolulu: Za veći deo Havaja postoje samo dva godišnja doba – leto i zima. Troškovi života u Honoluluu su generalno visoki.
  4. Majami: Stanovnici uživaju u toplom i sunčanom vremenu, ali povremeni pljuskovi, poplave i uragani čine troškove života visokim. Majami se smatra jednim od najskupljih gradova za život, posebno kada je reč o tržištu nekretnina.
  5. Santa Barbara, Kalifornija: Ovaj grad uživa u gotovo savršenoj klimi tokom cele godine i privlači turiste iz celog sveta. Opisuje se kao “Američka rivijera” i “raj”.

foxweather.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0