Majami drugi najskuplji grad na svetu za doček Nove godine

Majami drugi najskuplji grad na svetu za doček Nove godine

Guverner Floride potpisao Povelju o pravima nastavnika
Put do Američkog Sna: Evo sa kakvim se izazovima suočavaju aplikanti za H1B Vizu
Troškovi života sve veći: Majami je najviše pogođen inflacijom

Doček Nove godine može biti skup ako planirate putovanje van svog doma. U nedavnoj studiji koju je sproveo TravelMag.com, Nju Orleans je proglašen kao najskuplji grad na svetu za rezervaciju hotelske sobe za Novu godinu.

Istraživanje je uporedilo cene smeštaja u 60 velikih gradova širom sveta, gledajući najpristupačniju dvokrevetnu sobu za boravak od 3 noći od 30. decembra do 2. januara. Razmatrani su samo hoteli  locirani u centru grada i smeštaji sa tri zvezdice ili više.

Najjeftinija soba dostupna u Nju Orleansu imala je cenu od 1190 dolara po noći, što je bilo 182% skuplje od uobičajenih cena tokom januara. Istraživanje je takođe pokazalo da su Miami Beach i Njujrok bili samo malo pristupačniji, sa cenama od 1184 i 1164 dolara, respektivno, za boravak od 3 noći.

Sidnej, Australija i Rio de Žaneiro, Brazil bili su najskuplje destinacije van SAD sa minimalnim hotelima od 1089 i 1087 dolara po noći.

Od gradova u SAD, Boston i Čikago su bili najpristupačnije opcije sa cenama od oko 500 dolara po noći za boravak od 3 noći. Najjeftinije destinacije globalno za doček Nove godine, prema istraživanju, bile su Hanoj, Vijetnam i Pnom Pen, Kambodža, gde su hotelske sobe bile dostupne za manje od 40 dolara po noći u oba grada.

Daily Mail

COMMENTS

WORDPRESS: 0