Majami jedan od kandidata za domaćina SP u fudbalu 2026. godine

Majami jedan od kandidata za domaćina SP u fudbalu 2026. godine

Prvi ikada Miami Beer Week počinje 20. aprila
Disney World Orlando – Letnji popusti koje ne zelite da propustite!
Amazon za Prime Day 2022 poklanja $90. Evo kako da ih unovčite

Kandidatura Majamija za domaćina utakmica Svetskog prvenstva 2026. imaće veliki test u četvrtak kada delegacija zvaničnika FIFA -e i američkog fudbala dolazi u grad na posete stadionu i sastanak sa lokalnim organizatorima i političarima.

Svetsko prvenstvo 2026. godine će ugostiti Sjedinjene Države, Kanada i Meksiko. Sedamnaest američkih gradova bori se za čak 11 mesta za domaćinstvo, pored tri grada u Meksiku i dva u Kanadi. FIFA se nada da će imenovati gradove domaćine do sredine 2022.

Majami je deveti grad na ovoj turneji. Drugi su bili Boston, Nashville, Atlanta, Orlando, Washington, DC, Baltimore, Nev York/Nev Jersey i Philadelphia. Još osam gradova ima posete zakazane do kraja novembra.

Zvaničnici će posetiti stadion Hard Rock, mesto izgrađeno prema FIFA specifikacijama, koje je ugostilo mnoge fudbalske utakmice svetske klase i vodeći je kandidat za domaćine utakmica Svetskog prvenstva.

U delegaciji su potpredsednik FIFA -e Victor Montagliani, koji je takođe predsednik CONCACAF -a (Fudbalska federacija Severne, Centralne Amerike i Kariba); Šef FIFA turnira i događaja Colin Smith; zvaničnici američkog fudbala, kanadskog fudbala i meksičkog fudbalskog saveza.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0