Majami na drugom mestu u SAD po visini zakupnine u odnosu na prihode

Majami na drugom mestu u SAD po visini zakupnine u odnosu na prihode

Amerika odobrila prodaju piletine iz laboratorije
Dvojno državljanstvo u Americi – sve što treba da znate o najbitnijim pravilima i propisima
Miami Dade – Policijski čas sada počinje od ponoći

Neko ko želi da iznajmi stan u Južnoj Floridi potrošiće više od svog prihoda na rentu nego u San Francisku, severnom Nju Džerziju i Bostonu, navodi se u nedavnoj studiji Moody’s Analytics.

Prema studiji, stanovnici Miami Dade-a plaćali su u proseku 41,6% svog prihoda na zakupninu, čime je taj okrug drugi najopterećenije područje u Sjedinjenim Državama. Prvi na listi je Njujork, gde je u proseku 68,5% prihoda onih koji iznajmljuju odlazilo na kiriju.

Treći najpoterećeniji grad, kada je renta u pitanju, je Fort Loderdejl, gde je odnos rente i prihoda (RTI) bio 36,7% veći od Los Anđelesa, koji je bio 35,6%. Palm Beach okrug je zauzeo peto mesto, sa RTI od 33,6%. Severni Nju Džerzi (33,5%), Boston (32,9%), Tampa-St.Petersburg (32,9%), San Francisko (29,8%) i Orlando (29,7%).

Stvarne zakupnine u Južnoj Floridi su obično mnogo niže od onih u San Francisku. Od decembra, San Francisko je imao drugu najvišu prosečnu kiriju u Americi od 3.100 dolara mesečno, prema Waller Weeks-u i Johnson Rental Indeks-u u koprodukciji Florida Atlantic University-ja. Prosečne zakupnine u Južnoj Flroidi bile su osme po visini, sa 2.770.63 dolara.

Prosečna mesečna zakupnina Bostona od 2.874,26 dolara takođe je bila nešto viša od one u Južnoj Floridi u decembru, navode indeksni podaci.

Međutim, plate većine stanovnika Južnih Floridijana ne idu u korak sa brzim povećanjem stanarine do kojih je došlo od pandemije. „Ono što se isticalo jeste to da je Majami bio opterećen rentom i pre COVID-a“, rekla je Lu Chen, viši ekonomista u Moody’s Analytics.

To se samo pogoršalo kako su se ljudi sa severoistoka i drugih mesta širom Sjedinjenih Država preselili u Južnu Floridu kako bi iskoristili vremenske prilike, plažu i niske protokole COVID-a, rekla je Chen. Pridošlice su podigle cene kuća za porodice i povećale kirije, dodala je ona. Ali ubuduće, povećanje kirija će postati manje drastično u Južnoj Floridi i drugim delovima države zbog ekonomske neizvesnosti i otpuštanja u tehnologiji, rekla je Chen.

Verovatno vidimo vrhunac opterećenja kirije“, dodala je ona.

 

Izvor: Bizjournals.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0