Majami na trećem mestu: Sve više žena osniva sopstvene biznise

Majami na trećem mestu: Sve više žena osniva sopstvene biznise

Cena američkog državljanstva – sve što treba da znate kako biste postali američki građanin
22 broja hitnih službi u Americi koje morate znati
Čuveni italijanski restoran Rao’s stiže u Majami

Prema novom izveštaju Yelp-a pod nazivom “Sheconomy Trend Report”, žene su počele da ruše te barijere u svim industrijama, uključujući i one u kojima dominiraju muškarci. Izveštaj navodi da je došlo do porasta od 17% novih preduzeća koja su u vlasništvu žena širom zemlje od 2022. do 2023. godine.

Potražnja za preduzećima koja su u vlasništvu žena povećane su za više od 1.000% za preduzeća u modnoj industriji i više od 300% za studije pilatesa. Pretrage za knjižarama i preduzećima za negu kože koja su u vlasništvu žena takođe su porasle, prema izveštaju.

“Primećujemo da žene žele da budu svoj šef”, rekla je Farah Abu-Hantash, stariji menadžer zajednice u kompaniji Yelp. “Što se tiče njihove radne autonomije, rasporeda i karijernih rezultata, zaista žele da to rade za sebe.”

Izveštaj takođe pokazuje da je broj preduzeća koja su u vlasništvu žena za usluge u domaćinstvu, poput vodoinstalaterskih usluga, porastao za 6%.

Podaci takođe stavljaju Majami među tri najbolja grada po najvećem procentualnom rastu i najvećem broju novih preduzeća koja su u vlasništvu žena.

“To normalizuje ideju da možemo ući u bilo koji karijerni put koji želimo”, rekla je Abu-Hantash. “To je izuzetno osnažujuće uopšteno. Žene u svim industrijama stupaju i pokazuju koliko je važno ispuniti bilo kakve ciljeve koje želite.”

nbcmiami.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0