Majami odobrio otvaranje prve apoteke za medicinsku marihuanu unutar gradskih granica

Majami odobrio otvaranje prve apoteke za medicinsku marihuanu unutar gradskih granica

Volite da skijate? Donosimo vam najbolja mesta za odmor i skijanje širom Sjedinjenih Država
Novi republikanski nacrt zakona o pomoći ne uključuje drugi stimulsni ček
Gradonačelnica okruga Miami Dade planira ukidanje policijskog časa od 5. aprila

Nakon godina odlaganja, Majami je u četvrtak otvorio put za otvaranje prve ambulante za medicinsku marihuanu u gradu. Bio je to veliki zaokret u politici za grad koji je godinama insistirao na tome da su dispanzeri ilegalni iako je Florida legalizovala medicinski kanabis 2016. Glasanje Gradske komisije 3-2 efektivno je okončalo potpuno odbijanje Majamija dispanzera za medicinsku marihuanu, omogućavajući biznisu koji je insistirao na tome da dobije dozvolu za otvaranje ambulante.

Radnja može dovesti do toga da se drugi prijave da učine isto. Majami je bio izuzetak na Floridi gde je medicinski kanabis legalizovan i regulisan, zajedno sa nekoliko drugih država. Gradski advokati su tvrdili da savezni zakon koji marihuanu kategoriše kao ilegalnu drogu nadmašuje referendum u celoj državi 2016. kojim je izmenjen ustav Floride da se legalizuje tržište medicinske marihuane. Državni zakon dozvoljava gradovima da zabrane ambulante ili regulišu kao da su apoteke. Majami je odlučio da ne uradi ni jedno ni drugo i insistirao je da prvo treba razjasniti sukob između državnih i saveznih zakona.

U međuvremenu, drugi obližnji gradovi u okrugu Miami-Dade, uključujući  Coral Gables, Miami Beach i Aventuru, kao i gradovi širom SAD, uključili su ambulante u svoje propise o zoniranju bez posledica od saveznih vlasti. Glasanje u četvrtak omogućava kompaniji koja želi da otvori ambulantu u centru grada 90 NE 11th St., u blizini noćnih klubova Space i E11even, da se udruži sa licenciranom dispanzerskom kompanijom za otvaranje prodavnice

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0