Majami ponovo otvara ostrva Biscayne Baya sa novim pravilima. Evo šta treba da znate

Majami ponovo otvara ostrva Biscayne Baya sa novim pravilima. Evo šta treba da znate

Promena pravila: Costco zabranjuje deljenje članskih kartica
Honda povlači 500.000 vozila zbog problema sa sigurnosnim pojasevima
Da li znate koji je najpopularniji muzički instrument u Americi?

Privremeno zatvorena tokom praznika 4. jula, grad Miami je spreman da ponovo otvori četiri ostrva na Biscayne Bayu sa nekim promenama.

Ostrva Osprey, Morningside, Pace Picnic i Willis bila su zatvorena za javnost zbog bacanja smeća i zagađenja ostrva i zaliva.

Kada se ponovo otvore u petak, 12. jula, u svitanje, biće uvedene pojačane mere nadzora.

Mornarička patrola Majamija će obavljati višestruke dnevne preglede kako bi sprečili brodove da se usidre uz drveće, kažnjavali ilegalne prodavce, zabranili upotrebu predmeta od stiropora i obezbedili da nema aktivnosti van radnog vremena.

Tokom prva dva vikenda, osoblje i volonteri iz Miami Parks and Recreation će edukovati posetioce ostrva o “odgovornim rekreativnim praksama.”

Takođe će biti postavljeni novi znakovi, na engleskom i španskom jeziku, sa pravilima parka i ilustracijama.

Grad je angažovao treću stranu da beleži prikupljeni otpad i pomaže u proceni efikasnosti kampanje “Ne ostavljajte trag”.

“Zaštita zdravlja naših ostrva koje ponovo otvaramo nakon edukativne kampanje ‘Ne ostavljajte trag’ i zatvaranja ostaje prioritet”, rekao je gradonačelnik Francis Suarez u izjavi. “Nadamo se da će kroz novouvedene mere naši stanovnici i posetioci nastaviti da uživaju u našim vodama, dok ih štite.”

Suarez je dodao da takođe razmatraju dugoročne strategije za dalju zaštitu i unapređenje priobalnih parkova. To uključuje poboljšani program Park Rangers, kao i prijavu za finansiranje koje će podržati programe čišćenja i uklanjanja otpada.

CBS NEWS

COMMENTS

WORDPRESS: 0