Majami postavlja istorijski nisku stopu poreza na imovinu. Šta to znači za vas?

Majami postavlja istorijski nisku stopu poreza na imovinu. Šta to znači za vas?

Florida će postati prva država koja će kažnjavati kompanije zbog obavezne vakcinacije
Predsednik Tramp potpisao privremenu zabranu imigracije
“Miami River Circle” – sve što niste znali o zanimljivom fenomenu Majamija

Komesari Majamija u četvrtak su glasali za smanjenje stope poreza na imovinu na najniži nivo od 1960-ih. Gradonačelnik Fransis Suarez je na konferenciji za novinare nakon glasanja rekao da je stopa – najniža od 1964. godine, kada je grad počeo da prati takve stvari. Uprkos indikacijama da bi recesija uskoro mogla da sputava privredu koja je već pod pritiskom povećane inflacije, gradonačelnik je rekao da je to savršen trenutak da se poreskim obveznicima da predah.

Uticaj ove odluke na vlasnike nekretnina

Praktični uticaj snižene stope je manje povećanje udela poreza na imovinu koji se plaća gradu. Porezi na imovinu koje kontroliše grad samo su jedan deo ukupnog poreskog računa vlasnika imovine, koji uključuje poreze za druge lokalne agencije, uključujući školski odbor. U avgustu, vlasnici nekretnina će dobiti pismo pod nazivom „TRIM obaveštenje“ u kojem će biti objavljena njihova predložena poreska stopa i datumi javnih rasprava. Komisija Majamija glasala je za smanjenje stope poreza na imovinu na 7,88 dolara za 1.000 dolara procenjene vrednosti imovine. Glasanje je postavilo gornju granicu za stopu koja se može sniziti pre nego što budžet dobije konačno odobrenje u septembru, ali se stopa ne može lako povećati.
Prema stopi, vlasnik srednje kuće u vrednosti od 192.916 dolara platio bi oko 1.171 dolara poreza na imovinu. To označava povećanje od oko 30 dolara u odnosu na prošlu budžetsku godinu, pod pretpostavkom da je vlasnik kvalifikovan za standardno izuzeće za domaćinstvo i da je procenjena vrednost kuće povećana za 3%, maksimalno dozvoljen zakonom ove godine za kuću u kojoj žive vlasnici. Prošlogodišnja stopa poreza na imovinu bila je 7,99 dolara za 1000 dolara procenjene vrednosti imovine; ova stopa je niža za 1,2%.

Uticaj na grad Majami

Menadžer grada Art Norijega rekao je da niža poreska stopa eliminiše nešto više od 7 miliona dolara poreskih prihoda. Komesari su rekli da ne očekuju da će se gradske službe promeniti pod nižom poreskom stopom.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0