Majami sprema 1500$ pomoći svojim stanovnicima za plaćanje zakupnine!

Majami sprema 1500$ pomoći svojim stanovnicima za plaćanje zakupnine!

Kupovina kuće jeftinija je od iznajmljivanja u skoro polovini metro područja u SAD! Predstavljamo vam 5 najboljih ponuda za kupovinu nekretnina u Majamiju!
Inflacija u SAD neznatno usporila, u aprilu rast cena od 8,3 odsto
Danas je Sveti Nikola! Srećna slava!

Gradska uprava Majamija planira da uplati do 1.500 USD pomoći pojedinim žiteljima koji su ostali bez posla i na taj način im pomogne da plate svoju zakupninu i račune za komunalne usluge.

Gradonačelnik Majamija, Francis Suarez, najavio je novi predlog da se iz državnih sredstava uplati 2,2 miliona dolara za obezbeđivanje subvencija za stanarine i komunalne usluge za ljude koji su izgubili posao zbog novog koronavirusa.

Prema planu, stanovnici koji žive na teritoriji grada Majamija kvalifikovali bi se za pomoć ako su imali prihod u visini ili niži od 60% srednjeg prosečnog dohotka pre nego što su izgubili posao. Prema podacima koje je dao grad, kvalifikovaće se pojedinci koji zarađuju do 38.400 dolara i četvoročlane porodica sa primanjima do 54.840 dolara.

Program bi bio dostupan samo osobama koje žive u gradu Majamiju, a ne stanovnicima drugih opština i gradova u okrugu Miami-Dade. Suarez je izjavio da planira da ovaj predlog preda komisiji u toku sledeće nedelje.

“Ovo je za stanovnike da im pomogne oko njihove rente i računa za telefon i struju”, rekao je gradonačelnik.

Suarez je rekao da očekuje da se aplikacije otvore 4. maja na veb stranici koju bi grad kreirao za program.

Na osnovu predloga, stanovnici će moći da ispunjavaju sledeće uslove:

Da žive na teritoriji grada Majamija.

▪ Da imaju prihod u visini ili ispod 60% srednjeg prosečnog dohotka. Drugim rečima, pojedinac koji bi zarađivao 38.400 dolara kvalifikovao bi se za pomoć. Četvoročlana porodica sa primanjima domaćinstva do 54.840 dolara bi takođe mogla da se kvalifikuje.

▪ Dokaz da ste izgubili posao kao posledicu pandemije COVID-19.

Za one koji se kvalifikuju, Suarez je rekao da će grad jednokratno uplatiti zakupnine direktno stanodavcima i račune komunalnim preduzećima u ime stanovnika.

COMMENTS

WORDPRESS: 0