Majami treći grad u Americi sa najvećim gužvama u saobraćaju u 2020. godini

Majami treći grad u Americi sa najvećim gužvama u saobraćaju u 2020. godini

Sve što treba da znate o registraciji brodova na Floridi
FK Crvenka – Završen regularni deo sezone, sledi plej of!
Zbog čega su kazina u SAD najčeše u vlasništvu indijanskih plemena? Da li svako može da otvori kazino?

Saobraćaj je možda u blagom padu od kako traje pandemija uzrokovana virusom COVID-19 ali novi izveštaj navodi da je Majami bio jedan od gradova pri vrhu liste kada je gužva u saobraćaju u pitanju.

Kompanija TomTom objavila je izveštaj saobraćaja za 2020.godinu ispitujući gužve na putevima u 57 država širom sveta. Rezultati stavljaju Majami na treće mesto na listi gradova sa najvećim gužvama u saobraćaju dok su na prvom i drugom mestu Los Anđeles i Njujork, uprkos smanjenom saobraćaju zbog karantina, gubicima poslova i radu od kuće.
Vožnja automobilima je definitivno u padu 2020.godine gužve u Majamiju su pale za 8% prošle godine, kako navodi TomTom. U proseku, navodi izveštaj, vozači Majamija provedu tri dana i petnaest sati vozeći u gužvama za godinu dana u poređenju sa pet dana i trinaest sati dodatnog vremena provedenog u automobilu 2019.godine.
Ostalih deset gradova na vrhu liste, kada je Amerika u pitanju, su San Francisko na četvrtom mestu nakon čega dolaze Baton Rouge, La; San Jose; Cape Coral-Fort Myers; Seattle; Honolulu i Riverside, Calif. Majami i Baton Rouge su uspeli da nadmaše San Jose i Seattle nalazeći se u top pet gradova.

TomTom je dodelio stopu zagušenja svakom gradu na osnovu svoje analize vremena protoka svih vozila na celoj putnoj mreži koja se beležila 24h, sedam dana u nedelji, 365 dana u godini. Tokom 2020.godine, Majami je imao stopu zagušenja od 23% dok je grad na prvom mestu, Los Anđeles, imao stopu od 27%. Stopa od 23%, znači da će put od 30 minuta trajati za 23% duže nego što bi trajao kada nema gužve.

Čak i ovaj procenat koji ima grad Majami zvuči strašno dok ne razmislite koliko strašno gore stvari mogu postati. Tri grada sa najvećim gužvama na svetu su Moskva sa 54%, Mumbaj sa 53% i Bogota, Kolumbija sa 53%.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0