Majami u 2022. godini zaradio 11.1 milijardi dolara od turista

Majami u 2022. godini zaradio 11.1 milijardi dolara od turista

Art Basel Miami 2019
Sada možete živeti na All-Inclusive kruzeru i obići ceo svet za samo $2400 mesečno
Kako da znate jeste li ste ispunili uslove da postanete državljanin Amerike?

Turistička industrija Majamija se više nego oporavila 2022.godine: putovanja i turizam doprineli su privredi Miami Dade-a sa 11,1 milijardi dolara, što je prevazišlo nivoe pre pandemije i učinilo ga četvrtim po veličini turističkim tržištem u Sjedinjenim Državama. To je, prema studiji i izveštaju Svetskog saveta za putovanja i turizam (World Travel and Tourism Council), globalne organizacije za trgovinu putovanjima, i Oxfore Economisc.

Prihodi od putovanja i turizma Miami Dade-a čine skoro 6% ukupnog bruto domaćeg proizvoda okruga, koji se procenjuje na 186,3 milijarde dolara prošle godine. Primera radi godišnji BDP Srbije za 2021. godinu iznosi 63,08 milijardi dolara.

Orlando je bio grad u Sjedinjenim Državama sa najvećim prihodom od turizma – glavni grad tematskog parka doprineo je lokalnoj ekonomiji 2022.godine sa 31,1 miljardi dolara. Las Vegas je bio drugi, a sledi ga Njujork na trećem mestu. Turistički dolari Majamija su malo premašili Los Anđeles, peto najveće turističko tržište, sa 11 miljardi dolara.

Globalni savet za putovanja i turizam i Oxford Economics prikupili su podatke od američkog Biroa za ekonomske analize i okruga Miami Dade kako bi se precizirao ekonomski uticaj, posebno turizma. Koristili su podatke o prosečnoj potrošnji po putniku, broju dolazaka i popunjenosti hotela i prosečnim cenama.

Turistički sektor Majamija je na većinu načina nadmašio nivoe pre pandemije. Tokom 2019.godine, industrija je generisala 10,5 miljardi dolara prema ukupnom BDP-u okruga. Pandemija Korona virusa smanjila je taj broj za više od polovine, sa samo 4,6 milijardi dolara generisanih od turizma i putovanja u 2020.godini, pre nego što se vratila na 10,7 miljardi dolara 2021.godine. Dok turističke kompanije u Južnoj Floridi, poput hotela i restorana, imaju talas snažne potražnje u svetlu tekuće pandemije, ogromni prihodi ne predstavljaju uvek povećanje profita za poslovanja na terenu, kada se uzmu u obzir rastući troškovi rada, zaliha i inflacije.

Biro za konvencije i posetioce Majamija (The Greater Miami Convention and Visitors Bureau), odredišna marketinška agencija Miami Dade-a, saopštila je da su njeni proračuni za ugostiteljsku radnu snagu vratili okrug na nivo pre pandemije, sa 141.400 radnih mesta. Agencija je saopštila da sastavlja sopstvenu studiju ekonomskog uticaja za 2022.godinu.

Izvor: Miamiherald.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0