Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol

Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol

Miami Maraton – Evo koje će ulice biti zatvorene za saobraćaj ove nedelje
Ponovo se otvara South Pointe Park! Bez maski ali uz socijalno distanciranje
Da li nas očekuje novi stimulusni ček za gorivo? Evo najnovijih informacija

Amerika voli da pije! Prema izveštaju Nacionalnog Instituta o zloupotrebi alkohola i alkoholizmu iz aprila 2020.godine, potrošnja alkohola u ovoj naciji je dostigla 29 milijardi litara u 2018.godini! Stanovnici Amerike su, prema izveštaju, popili 23 milijarde litara piva, 2 milijarde litara vina i oko 2 milijarde litara žestokih pića. Kao zemlja, Amerika godišnje popije prosečno 8 litara po stanovniku – što godišnje iznosi 501 standardno piće.
Kao i mnoge kulturološke navike, ovo varira između država i regiona: Zapad daleko više pije alkohol sa cifrom od 9 litara po glavi stanovnika dok Jug pije najmanje, konzumirajući 8 litara po glavi stanovnika, godišnje. Severoistok i Srednji Zapad piju oko 9 odnosno 12 litara po glavi stanovnika.
Zanima vas kako vaša država stoji u poređenju sa komšijama? Pogledajte našu mapu i saznajte koliko alkohola svaka od država Sjedinjenih Država konzumira svake godine!

Države koje piju najvše alkohola po glavi stanovnika

Kada su u pitanju države koje piju najviše alkohola po glavi stanovnika, malena država New Hampshire ima vođstvo! Ova severoistočna država je na prvom mestu po konzumiranju piva i aromatizovanih žestokih pića zbog svojih zanemarljivih poreza na alkoholna pića. Juta je na kraju liste što i nije iznenađujuće ozbirom na to da država ima najstrože zakone o alkoholnim pićima u čitavoj Americi.

Države koje piju najviše alkohola

Visoko naseljene države poput Kalifornije, Teksasa, Floride i Njujorka predvode u ovoj kategoriji. Stanovnici Wyoming-a, Južne Dakote, Vermonta i Aljaske su izbegavale ova ’teška’ pića.

*** „Ovi podaci sadrže procenu prosečnog sadržaja etanola u prodatim ili otpremljenim alkoholnim pićima u galonima etanola (čist alkohol) pre izračunavanja procene potrošnje po stanovniku. Za ove podatke, zapreminska vrednost alkohola je 0.129 za vino, 0.045 za pivo i 0.411 za žestoka pića“.

 

Vinepair

COMMENTS

WORDPRESS: 0