Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol

Mapa američkih država u kojima se najviše konzumira alkohol

Ministarstvo zdravlja Floride – Ukoliko ispunjavate ove uslove ne morate biti vakcinisani na radnom mestu
Kako dobiti E-2 vizu za investitore u Americi? Koliko novca je potrebno da investirate?
Top 20 najplaćenijih poslova u Majamiju

Amerika voli da pije! Prema izveštaju Nacionalnog Instituta o zloupotrebi alkohola i alkoholizmu iz aprila 2020.godine, potrošnja alkohola u ovoj naciji je dostigla 29 milijardi litara u 2018.godini! Stanovnici Amerike su, prema izveštaju, popili 23 milijarde litara piva, 2 milijarde litara vina i oko 2 milijarde litara žestokih pića. Kao zemlja, Amerika godišnje popije prosečno 8 litara po stanovniku – što godišnje iznosi 501 standardno piće.
Kao i mnoge kulturološke navike, ovo varira između država i regiona: Zapad daleko više pije alkohol sa cifrom od 9 litara po glavi stanovnika dok Jug pije najmanje, konzumirajući 8 litara po glavi stanovnika, godišnje. Severoistok i Srednji Zapad piju oko 9 odnosno 12 litara po glavi stanovnika.
Zanima vas kako vaša država stoji u poređenju sa komšijama? Pogledajte našu mapu i saznajte koliko alkohola svaka od država Sjedinjenih Država konzumira svake godine!

Države koje piju najvše alkohola po glavi stanovnika

Kada su u pitanju države koje piju najviše alkohola po glavi stanovnika, malena država New Hampshire ima vođstvo! Ova severoistočna država je na prvom mestu po konzumiranju piva i aromatizovanih žestokih pića zbog svojih zanemarljivih poreza na alkoholna pića. Juta je na kraju liste što i nije iznenađujuće ozbirom na to da država ima najstrože zakone o alkoholnim pićima u čitavoj Americi.

Države koje piju najviše alkohola

Visoko naseljene države poput Kalifornije, Teksasa, Floride i Njujorka predvode u ovoj kategoriji. Stanovnici Wyoming-a, Južne Dakote, Vermonta i Aljaske su izbegavale ova ’teška’ pića.

*** „Ovi podaci sadrže procenu prosečnog sadržaja etanola u prodatim ili otpremljenim alkoholnim pićima u galonima etanola (čist alkohol) pre izračunavanja procene potrošnje po stanovniku. Za ove podatke, zapreminska vrednost alkohola je 0.129 za vino, 0.045 za pivo i 0.411 za žestoka pića“.

 

Vinepair

COMMENTS

WORDPRESS: 0