Meksičko pivo nakon 20 godina srušilo Bud Light sa trona najprodavanijeg piva u SAD

Meksičko pivo nakon 20 godina srušilo Bud Light sa trona najprodavanijeg piva u SAD

Bela kuća staje na put takozvanim “junk” taksama — Evo šta stanovnici Floride treba da znaju
Na Floridi u subotu zabeležen 21.683 slučaj COVID-19, najviše od početka pandemije
Montana prva američka država koja je zabranila TikTok

Modelo Especial, meksički lager koji se proizvodi blizu Meksiko Sitija od strane kompanije Constellation Brands, postao je najprodavanije pivo u maju, obarajući Bud Light sa pozicije koju je držao preko dve decenije. Pad sa vrha dodatno je istakao probleme s kojima se suočava brend Anheuser-Busch nakon objave transrodne influencerke Dilan Malvani na Instagramu koja je pokazivala prilagođenu limenku Bud Lighta.

U periodu od četiri nedelje koji se završio 3. juna, Modelo je osvojio 8,4% prodaje piva u maloprodaji u SAD-u, dok je Bud Light pao na drugo mesto sa 7,3%, prema podacima koje je konsultantskoj firmi Bump Williams pružio NIQ. Prodaja Bud Lighta u dolarima takođe je bila zabrinjavajuća tokom tog perioda, sa padom prodaje od 24,4%, dok je prodaja Modelo-a porasla za 12,2%.

A trend ne ide u korist Bud Lighta, rekla je firma.

“Modelo Especial izgleda da povećava rast prodaje iz nedelje u nedelju kako se dublje ulazi u leto”, rekao je Vilijams za CNN. Dodao je da je Modelo Oro, njihovo novo pivo sa niskim sadržajem ugljenih hidrata, dobro krenulo od svog debija u maju i dodatno pojačalo prodaju brenda. U poslednjih nekoliko godina, potrošači su počeli da preferiraju meksička piva i alkoholna pića, poput tekile i mezkala. Vilijams je rekao da je nekoliko faktora doprinelo tome da Modelo postane najprodavanije pivo (barem u maju), uključujući snažnu podršku prodavaca, odlično oglašavanje, privlačno pakovanje i “efekat skoka” nakon Dana mrtvih (Cinco de Mayo) koji prelazi u leto.

CNN

COMMENTS

WORDPRESS: 0