Metromover sistem dobija finansiranje za temeljno renoviranje

Metromover sistem dobija finansiranje za temeljno renoviranje

Isplivala informacija: Evo ko je kupio Tarpon ostrvo za 150 miliona dolara
Amazon najbolja kompanija za rad u Americi treću godinu za redom
Istorija McDonald’s-a: sve što niste znali o uspešnoj američkoj kompaniji

Komisija okruga prošle nedelje jednoglasno je usvojila rezoluciju kojom se dodaje 6,7 miliona dolara u ugovor kako bi se podržao projekat temeljnog renoviranja sistemskih delova Metromovera. Dodatna sredstva povećavaju ugovor na preko 14 miliona dolara.
Ugovor sa firmom Atkins North America Inc. sa sedištem u Njujorku odnosi se na građevinske, inženjerske i inspekcijske usluge. Prošao je jednoglasno bez komentara.
Novac će obezbediti dodatne usluge za administraciju ugovora i inspekciju neophodne za podršku projektu temeljnog renoviranja sistema Metromovera.
Projekat podrazumeva “unapređenje svih naših prekidača, našeg kontrolnog sistema kako bi se postigla veća pouzdanost, kao i druge operativne nadogradnje”, rekao je Eulois Cleckley, direktor Odeljenja za saobraćaj i javne radove okruga, Miami Today-u početkom 2023. godine.
Prema izveštaju kabineta gradonačelnika komisijama, Metromover sistem je započeo sa putničkim uslugama u aprilu 1986. godine sa devet stanica postavljenih u petlju dužine 1,9 milja i ukupnom flotom od 12 vozila u centralnom poslovnom okrugu Majamija.
U maju 1994. godine, Metromover proširuje usluge na oblasti Omni i Brickell, dodajući još 2,5 milje putanja, 12 stanica i 17 vozila. Prvih 12 vozila su zamenjena 2008. godine, a dodatnih 17 zamena usledilo je 2012. godine.
Današnji Metromover sistem sastoji se od 21 stanice, 4,4 milje dvostruke putanje, 25 prekidača putanje, 29 vozila i Centralne kontrolne stanice u Government Centru, navodi se u izveštaju.
Iako je sistem proširio svoje usluge u svojoj 34-godišnjoj istoriji, “mnogi glavni podsistemi koji čine sistem nisu zamenjeni ili obnovljeni i sada su dostigli kraj svog životnog veka dizajna”, primećuje se u izveštaju.
Konkretno, ovi podsistemi uključuju sistem automatske kontrole voza, sistem prenosa podataka, nekoliko elemenata sistema distribucije energije kao što su niskonaponski prekidači, zaštitni releji i zemaljski prekidači, opremu za prekidače putanja i opremu za centralnu kontrolu.
Miami Today je izvestio u oktobru prošle godine da bi projekat trebalo da bude završen do maja 2025.

Miami today

COMMENTS

WORDPRESS: 0