Metrorail voz bi se uskoro mogao proširiti na sever do Hard Rock stadiona

Metrorail voz bi se uskoro mogao proširiti na sever do Hard Rock stadiona

Vrhovni sud blokirao uredbu o obaveznoj vakcinaciji ili testiranju
10 najzabavnijih država u Americi koje morate posetiti
IRS: Podnošenje poreskih prijava počinje od danas

Putnici Metrorail-a će uskoro moći da izbegnu saobraćajne gužve na autoputu i odvezu se vozom pravo do Hard Rock stadiona.

U saopštenju za javnost u utorak, Miami Dade okrug je najavio odobrenje za ubrzanje razvoja Severnog koridora, jednog od šest istaknutih u SMART planu okruga.

Ruta bi omogućila nesmetan tranzit za putnike proširenjem postojećeg sistema metroa u okrugu duž Severozapadne 27.Avenije (Northwest 27th Avenue) od Martin Luter King stanice (Martin Luther King Station) do County Line-a.

Destinacije svetske klase se mogu pohvaliti javnim prevozom svetske klase“, rekla je gradonačelnica Miami Dade okruga Daniella Levine Cava u saopštenju za javnost. „Sa današnjim glasanjem povezujemo stanovnike i posetioce Severnog Miami Dade-a i sa ovim ubrzanim rasporedom, razvijamo ovaj koridor brže nego što smo ikada mislili da je moguće“.

Prva faza razvoja bila bi proširenje od osam milja do Hard Rock stadiona u Severozapadnoj 199.Ulici (Northwest 199th Street). Druga faza bi uključivala dodavanje dodatnih stanica u celom koridoru.

Hrabri ne žive večno, a plašljivi uopšte ne žive“, rekao je zamenik predsednika komisije Miami Dade-a Oliver Gilbert. „Ovo je naš hrabar pokušaj da ispunimo 30-godišnje obećanje zajednici“.

Kada bude potpuno razvijen, projekat Severnog koridora će takođe povezati putnike sa Miami Dade koledžom (Miami Dade College).

Ukupna investicija u projekat se trenutno procenjuje na 1,9 milijardi dolara i delimično će biti finansirana od strane okruga Miami Dade i Odeljenja za transport Floride (Florida Department of Transportation).

Okrug je rekao da će takođe agresivno tražiti federalna sredstva za podršku projektu.

Očekuje se da izgradnja prve faze počne do 2024.godine.

 

Izvor: Wsvn.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0