Miami Beach: Da li će čuvene zgrade biti srušene? Evo šta kontroverzni zakon kaže

Miami Beach: Da li će čuvene zgrade biti srušene? Evo šta kontroverzni zakon kaže

Nikola Jokić ponovo igrač meseca u NBA ligi
Tampa: Ova turistička atrakcija je među 10 najdosadnijih na svetu
Zavod za javno zdravlje na Floridi izdao upozorenje o bolestima koje prenose komarci

Usred obnovljenih zakonskih napora na Floridi, istoričari koji štite nasleđe suočavaju se sa teškim izazovom kada je u pitanju zaštita zgrada na obali.

U osnovi zakona je ideja da bi stare zgrade na obali trebalo srušiti ukoliko se smatraju nesigurnim ili ne ispunjavaju federalne standarde otpornosti na poplave. Iako su predviđena izuzeća za kuće u kojima živi jedna porodica i građevine koje se nalaze u Nacionalnom registru istorijskih mesta, zabrinutost vlada nad sudbinom istorijskih hotela duž Collins Avenuea u Miami Beach-u.

Senator Brian Avila, koji podržava zakon i sam uviđa njegovu kontradiktornost, ističući da je teško napraviti balans između očuvanja istorije i prava svojine.

Prošlog maja, zakon koji je imao za cilj podrivanje zaštite istorijskih zgrada sprečen je u Skupštini, pružajući privremeno olakšanje zaštitnicima nasleđa. Međutim, zabrinutost se vratila tokom ovogodišnjeg zasedanja sa verzijom zakona koji bi ugrozio jedinstvene turističke destinacije poput Majami Biča, St. Augustinea i Key Westa.

Kao odgovor, poslanik Spencer Roach pridrućio je dodatni zakon, nastojeći da ublaži uticaje. Iako se oba zakona suočavaju sa opozicijom, pristalice se zalažu za povećanu slobodu razvoja imovine i neophodnost da se zgrade osiguraju od poplava na obali.

worldredeye.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0