Miami Beach danas slavi 105. rođendan!

Miami Beach danas slavi 105. rođendan!

Forbes objavio novu listu milijardera za 2022. godinu
Obavezan PCR test za ulazak u Srbiju, počinje vakcinacija u Americi
U ove zemlje Amerikanci trenutno mogu da putuju bez restrikcija i karantina

Grad Miami Beach danas slavi svoj 105 rođendan!

Kako je od farme kokosa nastao svetski poznati turistički centar

Godine 1913. John Collins i Carl Fisher postali su partneri. Fisher je takođe pokušao da se bavi poljoprivredom ali kako je tlo bilo izuzetno močvarno, nije imao previše uspeha. Potom je dosao na ideju da od neuspešnog poljoprivrednog zemljšta napravi turistički raj, što mu je pošlo za rukom uz pomoć državne agencije “United States Army Corps of Engineers”.

Grad Majami preko Biscaine Bay-a već je bio u izgradnji i mnogi preduzetnici su prepoznali potencijal Miami Beach-a kao novog stambenog i hotelskog grada. Fisher, koji je imao viziju razvoja Miami Beacha-a, pozajmio je Johnu Collinsu novac koji mu je bio potreban za završetak prvog mosta od Majamija do Miami Beach-a 1913. godine. Taj most je u to vreme bio najduži most napravljen od drveta na svetu.

Izgradnja mosta dovela je do ubrzanog osnivanja grada Miami Beacha 1915. godine. Za prvog gradonačelnika izabran je J.N. Lumus. U narednih nekoliko godina došlo je do naglog razvoja Miami Beacha, izgrađen je veliki broj hotela, stambenih zgrada i restorana uključujuci legendarni restoran “Joe’s Stone Crab” i prvi hotel – W. J. Brown. Najveći broj malih hotela i stambenih zgrada sagrađen je u okolini Collins ave i Ocean Drive-a, taj deo grada 40-tak godina kasnije postao je poznat pod nazivom Art Deco District, ili ono sto je širom sveta poznato kao “South Beach” ili “SOBE”.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0