Miami Beacha zabranio korišćenje plastičnih slamčica za sve restorane i trgovine!

Miami Beacha zabranio korišćenje plastičnih slamčica za sve restorane i trgovine!

Humanost na delu: “Trojka iz bloka” okupila srpsku zajednicu u Majamiju uz rekordan broj učesnika
Majami je jedan od najboljih američkih gradova za ljubitelje sportova
Florida: 200 dolara skuplja registracija za vlasnike električnih automobila

Gradske vlasti Miami Beacha proširile su zabranu korišćenja plastičnih slamčica na sve restorane i trgovine. Jednoglasnom odlukom odobrena je zabrana kojom se želi smanjiti plastično zagađenje u gradskom odvodnom sistemu i na plažama. 

Više od 120 kompanija se samovoljno složilo da prestane da koristi plastične slamke kao deo kampanje koju sponzoriše grad. Potpuna primena otpočeće u julu 2020. Oni koji prekrše propis biće kaznjeni sa 50$ za prvi prekršaj, 100$ za drugi i 500$ za treći. 

Neki vlasnici ugostiteljskih objekata žalili su se da su alternative plastici kao što su papirne slamčice, skupe i nedovoljno čvrste da zadovolje potrošače. Pristalice zabrane ističu da su tokom čišćenja plaža upravo plastične slamčice bile najčešće nađeni predmeti. Miami Beach Chamber of Commerce podržao ovu zabranu. 

Gradski zvaničnici saopštili su da će u narednih nekoliko meseci pomoći  edukaciji trgovaca, restorana i hotela o primeni novog zakona. U restoranima će i dalje biti dozvoljeno da daju slamčice osobama sa invaliditetom. Restorani i prodavnice sa godišnjim primanjima ispod 500.000 dolara mogu podneti zahtev za izuzeće ako dokažu da će nekorišćenje plastičnih slamčica prouzrokovati finansijske teškoće.

Zabrana korišćenja plastike počela je i u javnim parkovima, trotoarima i kafićima. Gradovi su postepeno ograničili korišćenje plastičnih slamki dok postoji zabrana korišćenja stiropora. Neki gradovi su nedavno izabrali da povuku odluku o zabrani plastike i stiropora kako bi izbegli skupe pravne bitke.

COMMENTS

WORDPRESS: 0