Miami-Dade: Iako je broj obolelih u porastu neće biti zatvaranja privrede i plaža

Miami-Dade: Iako je broj obolelih u porastu neće biti zatvaranja privrede i plaža

U junu zabeležen najveći broj prodatih nekretnina u Majamiju u istoriji
Florida aplicirala za program federalne pomoći. Evo kada možete očekivati početak isplate $300
Rekordan broj imigranata milijardera u Americi. Evo ko se sve nalazi na listi

Gradonačelnici Majamija i Miami Beach-a rekli su u ponedeljak da su zabrinuti zbog sve većeg broja novih slučajeva koronavirusa u okrugu Majami-Dade, ali da još uvek neće povući uredbe o ponovnom otvaranju ekonomije svojih gradova ili narediti stanovnicima da ostanu kod kuće.

Suarez je rekao da je Ministarstvo zdravlja Florida saopštilo izabranim zvaničnicima u ponedeljak da je tokom poslednje dve nedelje broj slučajeva COVID-19 u okrugu Miami-Dade u proseku porastao za 13 dnevno, dok je procenat pozitivnih testova porastao za 0,11% dnevno.

Suarez i Gelber rekli su da ne veruju da je potrebno zatvoriti privredu i javne prostore koji su poslednjih nedelja ponovo otvoreni širom južne Floride, uključujući restorane i plaže.

U okrugu Miami-Dade, broj hospitalizovanih pacijenata sa COVID-19 u ponedeljak je dostigao 607, što je najveći broj u poslednje dve nedelje. Međutim, od početka juna sveukupni trend hospitalizacija malo je smanjen.

U međuvremenu, procenat pozitivnih testova u ponedeljak u okrugu Miami-Dade iznosio je 11,6% – 280 slučajeva od 2.411 testova. Dvonedeljni prosek bio je 7,8%.

Izvor: Miami Herald/ Miami Glasnik

COMMENTS

WORDPRESS: 0