Miami Dade još uvek nije odobrio saradnju policije sa imigracionim vlastima!

Miami Dade još uvek nije odobrio saradnju policije sa imigracionim vlastima!

Kalifornija na putu da postane prva američka država koja će lične karte izdavati svim imigrantima
Evo šta treba da radite ako vam istekne srpski pasoš
Kako izgleda intervju za azil u Americi? Koja su najčešće postavljana pitanja?

Tokom protekla tri meseca, velika većina lokalnih policijskih odeljenja na Floridi potpisala je novi plan za “Immigration and Customs Enforcement” kojim se obavezuju da će sprovesti obuku svojih službenika, dajući im ovlašćenje za hapšenje i pritvor ilegalnih imigranata.

Miami-Dade, najveći i najmnogoljudniji okrug na Floridi, za sada zvanično nije potpisao ovaj imigracioni plan.

Sporazum, nazvan program “The Warrant Service Officers”, uveden je u maju kao način da agencije za sprovođenje zakona efikasnije sprovode kontroverzni državni zakon donesen tokom poslednje zakonodavne sednice, kojim se zabranjuju takozvani „Sanctuary cites “, gradovi koji su štitili ilegalne imigrante od deportacije.

Prema poslednjim informacijama ukupno 48 od 67 okruga na Floridi, potpisalo je ovaj sporazum ukljucujuci okrug Broward.

Miami-Dade okrug se nije pridružio ovom programu i ne deluje da će to uraditi u bliskoj buducnosti. U prošlosti su lokalni politički lideri govorili da neće podržavati plan kojim se federalnim policajacima ili zatvorskim radnicima daju ovlašćenja imigracione policije. ICE-ove planove će biti teško sprovesti u okrugu s masovnom zajednicom imigranata koja se poslednjih godina izjašnjavala kao demokratska. Direktor ustanove “Miami-Dade Corrections” Daniel Junior priznao je osetljivost problema.

Ali tokom poslednje tri godine, okružne vlasti su se u velikoj meri pridržavale zahteva ICE-a za zadržavanje ilegalnih imigranata do 48 sati. To je zato što je gradonačelnik Miami-Dade-a Carlos Gimenez 2016. godine naredio direktivu o zadrzavanju imigranata nakon sto je predsednik Donald Trump zapretio da će lokalnim vlastima koje pružaju utočiste imigrantima smanjiti budžete i finansijsku pomoć.

COMMENTS

WORDPRESS: 0