Miami-Dade: Kako će na građane biti potrošeno 1,8 milijardi dolara budžeta

Miami-Dade: Kako će na građane biti potrošeno 1,8 milijardi dolara budžeta

Davanja socijalnog osiguranja će se povećati za 8,7% u 2023. godini
Florida: Polise za osiguranje imovine nikad skuplje
Southwest Airlines započeo letove sa aerodroma u Majamiju

Nakon niza poslednjih minuta glasanja o zakonima, zakonodavci Floride su u petak usvojili državni budžet od 117,46 milijardi dolara i okončali 2024. zakonodavnu sesiju.

Predsedavajući Odborom za budžet Tom Leek, istakao je povećanje od 1,8 milijardi dolara za Program finansiranja obrazovanja Floride, ključnom izvoru finansiranja javnih škola. Takođe je dao primere kao što su povećanje od 8 procenata u finansiranju za staračke domove i odsustvo povećanja školarina za studente državnih koledža i univerziteta.

“Ovaj budžet je blagovremen, uravnotežen i efikasan, i podržava svakog stanovnika koga imamo”, rekao je Leek.

Jedno od kasnijih dodataka planu bio je predlog, podržan od strane DeSantisa, koji će vratiti program kreditnih računa za česte korisnike autoputeva.

Program, koji je bio u primeni 2023. godine, ponovo bi počeo 1. aprila i pružao bi kredite od 50 procenata vozačima koji naprave 35 ili više putovanja autoputevima mesečno. To bi moglo smanjiti državne prihode za oko 450 miliona dolara.

“Autoputevi su nešto za šta sam se stvarno borio, jer sam dobio puno pozitivnih povratnih informacija”, rekao je DeSantis tokom konferencije za novinare sa Rennerom i Passidomo nakon završetka sesije. “Ljudi su to cenili, posebno ako mesečno trošite od 50 do 100 dolara.”

Zakonodavci su u petak takođe usvojili povezani paket poreskih olakšica koji bi pružio oko 439,6 miliona dolara poreskih olakšica tokom naredne godine.

wusf.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0