Miami-Dade: Kazina i restorani otvaraju se od ponedeljka

Miami-Dade: Kazina i restorani otvaraju se od ponedeljka

Ne propustite: 45. Miami Beach Art Deco Weekend od 14 – 16 januara
Miami Beach Convention Center biće domaćin “Bitcoin 2022 Konferencije”
Milica Pavlovic – El Tucan Miami 30. april

Gradonačelnik okruga Miami-Dade Karlos Gimenez najavio je otvaranje kazina i pratećih zabavnih sadržaja od ponedeljka, 31. avgusta, nakon više od osam nedelja od prethodnog zatvaranja.

Gimenez se o ovoj odluci nije javno obratio, ali je njegova kancelarija izdala saopštenje za javnost o novoj uredbi. Najavljeni propisi zabranjuju piće i hranu na automatima i stolovima, a kupci moraju nositi maske dok se kockaju. Kao i restorani, kockarnice moraju da ograniče broj gostiju na 50% maksimalnog kapaciteta.

Odluka prati mere Gimeneza za drugo značajno ublažavanje ograničenja COVID-a od kada je u martu započela koronavirusna kriza. Novi slučajevi COVID-a u bolnicama u Majamiju dostigli su vrhunac sredinom jula i od tada su u opadanju. Dvonedeljni prosek COVID testova koji su pozitivni opao je ispod 10% ove nedelje, padajući ispod stope koju okrug smatra prihvatljivom.

Gimenez je u utorak objavio planove za ukidanje ograničenja na rad restorana u zatvorenom, počevši od ponedeljka. Nova pravila zahtevaju maske za goste, osim kada ručaju i piju piće. Prethodni limit za broj gostiju za stolom koji je iznosio 4 osobe sada je pomeren na 6. Takođe ove sedmice, guverner Floride, Ron DeSantis, ukinuo je državna pravila koja ograničavaju navijače na stadionu Hard Rock, rekavši da do 13.000 ljudi može prisustvovati sledećoj utakmici.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0