Miami-Dade: $500 pomoći za radnike koji su ostali bez posla u restoranima

Miami-Dade: $500 pomoći za radnike koji su ostali bez posla u restoranima

Održan Pokladni Piknik – pogledajte fotografije!
Majami domaćin najveće svetske konferencije o kripto valutama
Kako neplaćeni bolnički računi mogu da utiču na vaš kreditni skor?

Ponovno zatvaranje restorana zbog naglog porasta slučajeva COVID 19 ostavio je na hiljade radnika bez posla. Ovim povodom danas će se održati hitna sednica gde će poverenici okruga Miami-Dade glasati o dodeli savezne pomoći za restorane i njihovo osoblje u iznosu od 35 miliona dolara, uključujući čekove u visini od 500 za radnike koji su ostali bez posla.

Zakon bi koristio oko 7% od ukupno 474 miliona dolara koje je okrug Miami-Dade dobio CARES aktom kao finansijsku pomoć zbog pandemije koronavirusa.  Gradovi vrše pritisak na okrug oko preraspodele novca kako bi popunili rupe u budžetu izazvane pandemijom.

35 miliona dolara pomoći za restorane iskoristiće se za „neposrednu finansijsku podršku lokalnim restoranima u privatnom vlasništvu“. Poverenik Dennis Moss rekao je da će novac biti podeljen kao pomoć a ne kao zajam.

Od toga, pet miliona dolara biće uplaćeno u fond za pomoć koji je osnovao South Beach Wine and Food Festival radi pružanja direktne pomoći otpuštenim radnicima restorana.

Predloženi ugovor sa Međunarodnim univerzitetom Floride, koji inače upravlja ovim festivalom, ograničava pomoć na iznos od 500 dolara po radniku, a navodi se da radnici koji su radili u istom ugostiteljskom objektu ne mogu dobiti više od 15.000 dolara ukupno.

Poverenici bi odobravali isplatu po hitnom postupku. Plan za pomoć restoranima i njihovim radnicima dodat je u sredu na raspored sastanak sazvangog za četvrtak u 11:00.

Vlasnici restorana tokom prošle nedelje protestvovali su zbog zatvaranja restorana, a gradonačelnici gradova takođe su kritikovali odluku.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0