Miami-Dade: Od jula testovi na Covid19 više neće biti besplatni

Miami-Dade: Od jula testovi na Covid19 više neće biti besplatni

Pitate se da li je moguće besplatno studirati u Sjedinjenim Državama? Moguće je! Evo 3 saveta kako to da postignete
Predstavnički dom SAD izglasao podizanje granice zaduživanja do decembra
Američki regulatori dozvolili bustere za starije od 16 godina

Počevši od jula, testovi na COVID-19 više neće biti besplatni za ljude bez osiguranja na više od deset lokacija širom Majami-Dejda zbog nedostatka federalnog finansiranja — pošto u Južnoj Floridi i dalje raste broj slučajeva. Gradonačelnica okruga Miami-Dade, Danijela Levin Kava najavila je taj potez u ponedeljak posle podne okružnim komesarima u dopisu koji je dobio Majami Herald.

U njemu je rekla da bi bez federalne podrške za usluge COVID-19, okrug imao „nebudžetske rashode“ koji bi „štetno uticali“ na sposobnost okruga da pruži druge bitne vladine usluge. Okrug se oslanjao na sredstva za nadoknadu od Federalne agencije za upravljanje vanrednim situacijama kako bi platila testove i vakcine za neosigurane osobe u okružnim lokacijama.

100% federalna nadoknada se završava u julu. Za osobe sa osiguranjem, njihov osiguravač će nastaviti da pokriva troškove testova i vakcina na lokacijama. Informacije o osiguranju će biti potrebne na sajtovima. Vakcine će takođe i dalje biti besplatne za sve na mestima za vakcinaciju, a Nomi Health će pristati da pokrije administrativne troškove za neosigurane ljude, rekla je portparolka okruga za Majami Herald u ponedeljak.

Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0