Miami-Dade: Otvaraju se barovi i klubovi, bez kazni za nenošenje maski

Miami-Dade: Otvaraju se barovi i klubovi, bez kazni za nenošenje maski

Upozorenje o ekstremnim vrućinama izdato za Južnu Floridu
OTR SAFETY – Stavite safety vaše kompanije u sigurne ruke
Čak 40 milijardera sa Forbsove liste je iz Južne Floride

Okrug Miami-Dade ponovo će otvoriti barove i noćne klubove i prestaće da izdaje kazne zbog nenošenja maski na otvorenom nakon opsežnog naređenja guvernera Rona DeSantisa u petak i nekih lokalnih pravila vezanih za pandemiju koronavirusa.

Izvršna naredba, koja je stupila na snagu u petak popodne, okončava nalog za zatvaranje barova, noćnih klubova i striptiz klubova širom Miami-Dade-a, iako Miami-Dade može nametnuti ograničenja kapaciteta i načine kako ovi objekti mogu raditi tokom pandemije.

Gradonačelnik Carlos Gimenez rekao je da će policijski čas sa početkom u 11 p.m. ostati na snazi i da okrug planira da nastavi da zahteva maske unutra objekata ako mu zakon dozvoli da zadrži pravilo o pokrivanju lica.

 Odluka dolazi nakon što je izvršnom naredbom guvernera saopšteno da lokalna vlada ne može izvršiti zatvaranje restorana i barova i izdavati novčane kazne i povezane sa lokalnim naporima za ublažavanje posledica COVID-19.

DeSantis je rekao da će sve novčane kazne i naknade povezane sa lokalnim propisima COVID-19 – kao što su kazne za nenošenje maske širom okruga – biti obustavljene počev od petka popodne.

„Mislim da moramo da pobegnemo od pokušaja kažnjavanja ljudi zbog socijalnog distanciranja i da samo konstruktivno radimo sa ljudima“, rekao je DeSantis na konferenciji za novinare u Sankt Peterburgu.

Gradonačelnik Gimenez radiće na predlogu da se od guvernera zatraži da zadrži određena ograničenja za Miami-Dade, koja bi mogla ograničiti kapacitet restorana i barova.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0