Miami-Dade: Ponovo se uvodi policijski čas od ponoći

Miami-Dade: Ponovo se uvodi policijski čas od ponoći

59000 porodica na Floridi će dobiti 450 dolara po detetu u okviru nove inicijative
Centar Majamija dobija veliki park ispod autoputa 395
Zelena Karta – Sve što treba da znate

Policijski čas, koji je u okrugu Miami-Dade bio ukinut na nekoliko dana, od utorka u ponoć ponovo stupa na snagu.

Apelacioni sud će dozvoliti da se ponovo uvede policijski čas u okrugu Miami-Dade, sve dok se ne donese konačna odluka o slučaju između okruga i striptiz kluba iz Miami Garden-a.

U petak je Tootsie’s Cabaret izborio privremenu zabranu policijskog časa u okrugu Miami-Dade nakon što je sudija presudio u korist građanske tužbe. Nazvavši ga nezakonitim, sudija Miami-Dade-a, Beatrice Butchko izdala je privremenu zabranu kojom je policijski časa postao nevažeći.

Nakon presude okrug se odmah žalio. U ponedeljak je sud okrenuo slučaj u korist Miami-Dade-a, što znači da se policijski čas ponovo uvodi.

Iako je gradonačelnik okruga Miami-Dade Carlos Gimenez imao mogućnost da policijski čas stupi na snagu i juče, njegovo izvršenje ipak će započeti u utorak u ponoć, kako bi stanovnici i kompanije imali vremena da budu „uredno obavešteni“.

Apelacioni sud još uvek preispituje nalog za zabranu i moraće da donese konačnu presudu, ali za sada su Tootsies-u i drugim objektima oduzeta mogućnost da ostanu otvoreni nakon ponoći.

Okrug Miami-Dade ima drugi najveći broj slučajeva u Sjedinjenim Državama iza okruga Los Angeles, prema podacima Centra za koronavirus, Univerziteta Johns Hopkins.

Izvor: Local10.com

COMMENTS

WORDPRESS: 0