Miami-Dade: Prijavite se za program pomoći za plaćanje zakupnine

Miami-Dade: Prijavite se za program pomoći za plaćanje zakupnine

USCIS predstavio novu “E-Verify” stranicu za lakšu proveru radnog statusa imigranata
Kineske kompanije dominiraju u razvoju veštačke inteligencije, Amerika zaostaje
Er Srbija planira uvođenje direktnog leta za Majami

Okrug Miami-Dade priprema se da pokrene program pomoći u iznosu od 10 miliona dolara za svoje stanovnike koji nisu u stanju da plaćaju kiriju za vreme koronavirusne krize.

Miami-Dade Housing Department primaće prijave već od sledeće sedmice za program koji je u četvrtak konačno odobrila okružna komisija. Online prijave prihvataju se od utorka, 14. jula, od 9.a.m, do petka, 17. jula, u 5 p.m. Papirne aplikacije dostupne su na lokacijama navedenim na vebsajtu agencije, ali uputstva nalažu stanovnicima da se prijave putem interneta ako je to moguće.

Program je ograničen na domaćinstva koja iznajmljuju stanove i imaju niska primanja – zarađuju manje od 73.100 dolara za četvoročlanu porodicu – koja mogu dokumentovati da su izgubili prihode zbog pandemije COVID-a 19. Visina pomoći po domaćinstvu će verovatno biti između 900 i 1.000 dolara, i trebalo bi da se isplati za oko 15.000 domaćinstava u okrugu, prema procenama agencije.

Gradovi u okrugu nešto ranije u toku godine pokrenuli su slične programe a potražnja je premašila ponudu u roku od nekoliko sati ili dana. Miami-Dade okrug očekuje istu situaciju i sa novim aplikacijama.

Miami-Dade i Florida još uvek na snazi imaju zabranu iseljavanja, tako da stanari mogu da ostanu u svojim domovima iako ne plaćaju zakupninu.

Za više informacija i prijave posetite sledeću stranicu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0