Miami-Dade: Prijavite se za program pomoći za plaćanje zakupnine

Miami-Dade: Prijavite se za program pomoći za plaćanje zakupnine

Najpopularniji automobili u Americi za 2022.godinu
Amerika uvodi novi porez od 1% na otkup akcija — evo šta to znači za vaš portfolio
Miami Beach i Fort Lauderdale predstavili pravila za predstojeći “Spring Break”

Okrug Miami-Dade priprema se da pokrene program pomoći u iznosu od 10 miliona dolara za svoje stanovnike koji nisu u stanju da plaćaju kiriju za vreme koronavirusne krize.

Miami-Dade Housing Department primaće prijave već od sledeće sedmice za program koji je u četvrtak konačno odobrila okružna komisija. Online prijave prihvataju se od utorka, 14. jula, od 9.a.m, do petka, 17. jula, u 5 p.m. Papirne aplikacije dostupne su na lokacijama navedenim na vebsajtu agencije, ali uputstva nalažu stanovnicima da se prijave putem interneta ako je to moguće.

Program je ograničen na domaćinstva koja iznajmljuju stanove i imaju niska primanja – zarađuju manje od 73.100 dolara za četvoročlanu porodicu – koja mogu dokumentovati da su izgubili prihode zbog pandemije COVID-a 19. Visina pomoći po domaćinstvu će verovatno biti između 900 i 1.000 dolara, i trebalo bi da se isplati za oko 15.000 domaćinstava u okrugu, prema procenama agencije.

Gradovi u okrugu nešto ranije u toku godine pokrenuli su slične programe a potražnja je premašila ponudu u roku od nekoliko sati ili dana. Miami-Dade okrug očekuje istu situaciju i sa novim aplikacijama.

Miami-Dade i Florida još uvek na snazi imaju zabranu iseljavanja, tako da stanari mogu da ostanu u svojim domovima iako ne plaćaju zakupninu.

Za više informacija i prijave posetite sledeću stranicu.

COMMENTS

WORDPRESS: 0