Miami-Dade uvodi nove standarde za rad na otvorenom po velikim vrućinama

Miami-Dade uvodi nove standarde za rad na otvorenom po velikim vrućinama

Ovo su 10 najvećih supermarketa u Americi
50 zapanjujućih činjenica koje niste znali o svih 50 američkih država
Netflix će od sada naplaćivati $7,99 za deljenje naloga u Americi

Poljoprivrednici i radnici u građevinarstvu u okrugu Miami-Dade ostvarili su istorijsku pobedu ovog meseca kada je Odbor za zdravlje odobrio standard za radnike na otvorenom u vezi sa toplotnim stresom.

Ukoliko Komisija odobri zakon, to će značiti prvi takav standard za radnike u zemlji.

Stotine radnika na otvorenom, verskih lidera, sindikata i zdravstvenih radnika prisustvovalo je sastanku Odbora za zdravlje zajednice održanom 11. septembra kada je doneta odluka.

Predloženi standard za toplotni stres u okrugu Miami-Dade kao deo kampanje ¡Que Calor! organizacije WeCount! uključuje program za bezbednost izloženosti toploti za radnike i njihove nadzornike u vezi sa rizicima od izlaganja toploti i najboljim praksama za smanjenje bolesti uzrokovanih toplotom.

Standard takođe navodi da radnici imaju pravo na 10 minuta plaćenog odmora i pauze za vodu na svaka dva sata, kako bi se rashladili u hladu i izbegli toplotni udar.

“Zahtev da imamo vodu, hlad i odmor, su najosnovnije stvari koje ljudsko biće može imati”, rekao je radnik u građevinarstvu Havijer Tores, lider kampanje ¡Que Calor!.Top of Form

Prismreports.org

COMMENTS

WORDPRESS: 0