Miami-Dade: Vlasti planiraju da izdvoje 263 miliona dolara za nove prigradske železničke linije

Miami-Dade: Vlasti planiraju da izdvoje 263 miliona dolara za nove prigradske železničke linije

DHS ukida novčane kazne za ilegalne imigrante koji ne napuste Ameriku
Ameris Banka će platiti 9 miliona dolara zbog diskriminacije na Floridi
Miami pokreće program pomoći koji će pokriti jednogodišnju zakupninu. Evo koje uslove morate da ispunjavate

Administracija predsednika Bidena objavila je ove nedelje da planira oko 263,7 miliona dolara u svom budžetu za novu prigradsku železničku uslugu koja će pokrivati severoistočni deo okruga Miami-Dade.

Projekat brze tranzitne linije Severoistočni koridor povezao bi već postojeće železničke stanice u centru Majamija i Aventuri sa pet novih stanica između njih, koristeći pruge istočne obale Floride koje već koristi kompanija Brightline.

Nove stanice bi se nalazile na severoistoku 27th Street u četvrti Wynwood, severoistoku 39th Street u četvrti Miami Design District, severoistoku 61st Street u Little Haiti, severoistoku 123rd Street u North Miamiju i severoistoku 151st Street blizu kampusa Florida International University Biscayne Bay u North Miamiju.

“Usluga je planirana da funkcioniše sedam dana u nedelji oko 19 sati dnevno, na svakih 30 minuta tokom radnih dana u špicu i svakih 60 minuta van špica i vikendom”, navodi se u izveštaju o projektu.

Putnici će moći da se povežu sa sistemima Metrorail i Metromover na stanici MiamiCentral.

Federalno finansiranje od 263,7 miliona dolara pokrilo bi malo manje od polovine ukupnih troškova projekta od 538 miliona dolara.

COMMENTS

WORDPRESS: 0