Miami Marine Stadium: Nekada prvi stadion za vodene sportove – sada deponija

Miami Marine Stadium: Nekada prvi stadion za vodene sportove – sada deponija

Route 66 – Istorija i značaj najpoznatijeg autoputa u Americi
Zbog čega glavni grad Amerike, Vašington DC nije savezna država?
Spring Break – Evo kako je nastao ovaj popularni fenomen

Napušteni stadion za vodene sportove koji je postao raj za grafite i propadanje

Izgrađen 1963.godine, stadion Miami Marine je iskoristio prelep pogled na centar Majamija i usputni trend glisera, a sada je prvi svetski trkački stadion na svetu napušteni i vandalizovani lavirint.

Kada se otvorio stadion, izgledalo je kao da se odlično uklapa u primorski grad koji je već imao snažnu vezu sa čamcima i sprotovima na vodi. Uprkos smrti jednog od trkača glisra na dan otvaranja parka, što je sigurno bio loš znak, stadion je decenijama napredovao kao prvi i jedini prilagođeni stadion za gledanje trka motornih brodova. Mesto je takođe bilo domaćin koncerata, bokserskih događaja i bilo čega drugog što bi spakovalo preko 6000 drvenih sedišta ispod široke cementne nijanse. Na nesreću, stadion je proglađen nebezbednim 1992.godine i mesto je jednostavno ostavljeno da trune.

Naravno, sedišta na otvorenom je bilo gotovo nemoguće zapečatiti za iznenadne posetioce pa su prazne hale i cementni zidovi brzo ostali pokriveni debelim slojevima grafita. Drvena sedišta su bila obeležena, uništena i jednostavno opustošena, a mesto događaja sada izgleda bliže postapokaliptičnoj pustoši nego trkačkom centru za porodičnu zabavu.

Pre nego što se odlučite da posetite ovo famozno mesto koje se nalazi na Key Biscayne-u na Floridi, proverite da li je otvoreno za posetioce. Pre nekoliko godina, ulaz nije bio dozvoljen, kao ni fotografisanje.

Adresa: 3501 Rickenbacker Causeway Key Biscayne, Florida, 33149

Zvanična stranica: možete je videti klikom OVDE

 

Izvor: Atlasobscura

COMMENTS

WORDPRESS: 0