Miami pokreće program pomoći koji će pokriti jednogodišnju zakupninu. Evo koje uslove morate da ispunjavate

Miami pokreće program pomoći koji će pokriti jednogodišnju zakupninu. Evo koje uslove morate da ispunjavate

Guverner DeSantis zabranio kompanijama da od kupaca zahtevaju dokaz o vakcinaciji
Miami Beach/Fort Lauderdale: Nova pravila za “Spring Break” stupila na snagu
Oluja Elsa stiže na zapadnu obalu Floride kao Uragan kategorije 1

Majami planira da pokrene novi program pomoći koji bi obezbedio sredstva za jednogodišnju stanarinu i komunalije za ljude koji žive unutar gradskih granica a koji ispunjavanju sve uslove.

U četvrtak je komisija izglasala da će oko 90% od gradskih 14 miliona dolara saveznih sredstava zbog pandemije COVID-19 nameniti kao pomoć za plaćanje zakupnina koje će iznositi do 24.000 dolara godišnje za domaćinstva koja ispunjavaju uslove. Oko 12,7 miliona dolara će ići na zakupnine i komunalne usluge. Prijave još nisu otvorene. Očekuje se da će grad uskoro pokrenuti program.

Administrativni troškovi programa iznosiće oko 1,1 milion dolara. Tri lokalne neprofitne organizacije dobiće po 100.000 američkih dolara za pomoć ljudima da ostanu u svojim domovima: Sunshine For All; Neighborhood Housing Services of South Florida; i Legal Services of Greater Miami.

Da bi ispunio uslove za ovaj program po pokroviteljstvom grada Majamija, najmanje jedan ili više pojedinaca u domaćinstvu moraju da se:

▪ Kvalifikuju za pomoć za nezaposlene ili dožive finansijske poteškoće zbog COVID-19, uključujući smanjenje prihoda domaćinstva.

▪ Dokažu da postoji rizik ostanu bez stana.

▪ Imajte prihod domaćinstva na nivou ili manjem od 80% srednjeg prihoda na teritoriji grada. Za jednočlano domaćinstvo, ograničenje prihoda za pojedinca koji ispunjava uslove je $51.200 . Za domaćinstvo sa četiri osobe ograničenje je $ 73.100. Tabela sa više informacija o ograničenjima dohotka dostupna je na veb sajtu grada.

Kada se prijave otvore, domaćinstvo ili stanodavac koji ispunjava uslove mogu se prijaviti online ili putem papirne prijave. Za odobrene iznajmljivače, sredstva će se uplaćivati direktno stanodavcu ili komunalnom preduzeću, osim u slučajevima kada stanodavac ili komunalno preduzeće odbije da učestvuje. U tim slučajevima, isplate će se izvršiti direktno zakupcu.

Grad će dati prioritet onima koji su bili nezaposleni 90 dana ili više i onima koji imaju prihod niži od 50% srednje vrednosti površine.

Izvor: Miami Herald

COMMENTS

WORDPRESS: 0