Milioni Amerikanaca ostaće bez naknade za nezaposlene ovog vikenda

Milioni Amerikanaca ostaće bez naknade za nezaposlene ovog vikenda

Bajden priprema novi zakon koji bi doneo legalan status za 11 miliona ilegalnih imigranata
Miami-Dade: Iako je broj obolelih u porastu neće biti zatvaranja privrede i plaža
Kako izgleda i kako je nastala zastava države Floride

Milioni Amerikanaca ostaće bez dodatnih naknada za nezaposlene ovog vikenda, 04. i 05. septembra , kada prestaje pomoć saveznih vlasti u borbi protiv pandemije korona virusa.

Kongres je odobrio istorijsku pomoć za Amerikance bez posla u martu 2020. godine kako bi se izborili sa ekonomskom krizom izazvanom korona virusom.

Zakonodavci su dva puta produžavali privremenu naknadu, što je povećalo broj ljudi koji imaju pravo na beneficije za nezaposlene i povećalo je iznos nedeljne pomoći za primaoce.

U nedostatku mera Kongresa, ta pomoć će isteći nakon subote ili nedelje, u zavisnosti od državnih administrativnih pravila. Čini se da je malo verovatno da će zakonodavci produžiti ovu mera u borbi protiv korona virusa po treći put s obzirom na poboljšanja u ekonomiji i na tržištu rada poslednjih meseci

Ako se to dogodi, oko 8,8 miliona Amerikanaca potpuno će izgubiti beneficije, prema proceni istraživačkog centra Senturi fondacije.

Predviđa se da će se oko 3 miliona stanovnika pomoć smanjiti za 300 dolara nedeljno. Prosečna osoba bi bez dodatka primala oko 321 dolara nedeljno, ili oko 38% plate pre otpuštanja.

COMMENTS

WORDPRESS: 0