Ministar finansija najavio drugu rundu stimulusnih čekova u visini od $1200

Ministar finansija najavio drugu rundu stimulusnih čekova u visini od $1200

Zanimaju vas državni kursevi koje možete polagati online, potpuno besplatno? Predstavljamo vam 15 najboljih
Miami Marine Stadium: Nekada prvi stadion za vodene sportove – sada deponija
Tramp najavio novi izvršni nalog za promenu imigracionih zakona

Federalna pomoć u visini od 600 dolara ističe ove nedelje dok je broj zahteva za naknadu za nezaposlene ponovo je u porastu širom Amerike. Dobra vest je da se zakonodavci približavaju konsenzusu o tome kako da dodatno pomognu teško pogođenoj ekonomiji Sjedinjenih Država.

U intervjuu za CNBC, ministar finansija Steven Mnuchin rekao je da će republički predlog zakona sadržati federalnu pomoć ali će ona biti znatno niža od prethodnih 600 dolara mesečno i da će uključiti drugi krug stimulusnih direktnih uplata u visini od 1.200 dolara, vrlo sličnih onima koje su poslate pre četiri meseca.

Predsednik Donald Tramp, koji se poslednjih meseci zalagao za smanjenje poreza na plate uprkos maloj podršci ljudi iz vlastite stranke, “sada želi da ubaci novac u džepove svojih građana jer moramo ponovo otvoriti ekonomiju”, rekao je Mnuchin.

“Predsednikova želja je da što bržo pošaljemo direktne isplate.” rekao je ministar finansija.

Prema njegovim rečima, svi koji su dobili prvi stimulusni ček u iznosu od 1200 dolara trebalo bi da dobiju i ovaj novi paket pomoći.

Koliko vremena će biti potrebno za izdavanje čekova?

Za početak slanja prve runde stimulusnih čekova bilo je potrebno 13 radnih dana. Budući da IRS i Ministarstvo finansija imaju sve potrebne informacije, vrlo je moguće da se druga runda može distribuirati nešto brže.

Izvor: Business Insider/Forbes

COMMENTS

WORDPRESS: 0