Ministar finansija najavio nove stimulusne čekove. Evo kada počinje isplata

Ministar finansija najavio nove stimulusne čekove. Evo kada počinje isplata

Nikola Jokić ruši rekorde NBA lige
Mladi srpski pronalazač prvi na svetu kreirao uređaj za dezinfekciju ruku koji se montira na mobilni telefon
Ovo su 30 destinacija na koje će Spirit Airlines leteti iz Majamija počevši od 6. oktobra

Najavljeni drugi podsticajni čekovi mogli bi leći na račune građana Amerike veoma brzo, izjavio je ministar finansija Stiven Mnučin. On je u utorak uveče na svom Twitter nalogu saopštio da je odeljenje „dostavilo datoteku plaćanja Federalnoj rezervi za isplate stimulativnih čekova Amerikanaca”.

U nastavku objave se kaže: „Ove isplate mogu početi stizati na neke račune direktnim depozitom već večeras i tokom naredne nedelje.“

Amerikanci koji imaju direktni depozit uspostavljen preko IRS-a mogli bi dobiti svoj stimulativni ček počevši od utorka uveče. Štampani čekovi će početi da se šalju poštom u sredu, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Mnučin je takođe naveo da se status svog čeka možete da proverite tokom nedelje na sajtu IRS-a. Nova runda pomoći ima u određenoj meri različite uslove u odnosu na prvu. Poreska uprava koristi vašu poresku prijavu za 2019. da bi utvrdila podobnost za drugi krug. Osobe sa prilagođenim bruto prihodom do $75.000 godišnje imaće pravo na isplatu punih $600. Oni koji zarađuju do $87.000 godišnje, dobiće smanjene iznose.

Bračni parovi ispunjavaju uslove za $1.200 ukoliko su njihovi prihodi ispod $150.000 godišnje. Oni koji zarađuju do $174.000, dobiće umanjene čekove.

Pojedinci i bračni parovi takođe će dobiti dodatnih $600 za svako dete mlađe od 17 godina.

COMMENTS

WORDPRESS: 0