Ministarstvo rada: Broj otvorenih radnih mesta u januaru premašio 11 miliona

Ministarstvo rada: Broj otvorenih radnih mesta u januaru premašio 11 miliona

72% Amerikanaca žali zbog kupovine nekretnine u prošloj godini kaže istraživanje
U ovim gradovima žive SAD žive najvredniji Amerikanci. Da li je Majami u vrhu ove liste?
Da li će ilegalni imigranti dobiti 1200$ pomoći?

Broj otvorenih radnih mesta u januaru iznosio je 11,3 miliona, što je dokaz da kompanije i dalje imaju više radnih mesta nego što ima radnika da ih popune, izvestilo je u sredu Ministarstvo rada.

To je porast u poređenju sa 10,9 miliona upražnjenih radnih mesta u decembru. Stopa ljudi koji napuštaju posao blago je opala, za 151.000.

Rast broja radnih mesta je do sada bio snažan u 2022. godini, a februarski izveštaj Ministarstva rada prošlog petka pokazuje da su poslodavci dodali 678.000 radnih mesta. Stopa nezaposlenosti je u međuvremenu pala na 3,8%, nedaleko od nivoa pre pandemije od 3,5%.

Ali Federalne rezerve će sledeće nedelje podići kamatne stope, a rat u Ukrajini je uzdrmao tržišta i preti da uspori globalnu ekonomiju. Cena nafte je porasla, a sa njom i cene gasa. Nacionalni prosek galona gasa sada iznosi 4,25 dolara, što je rekord u dolarima koji nisu prilagođeni inflaciji.

Istraživanje Bankrate objavljeno u sredu pokazalo je da 1 od 4 Amerikanca kaže da im više cene štete, pri čemu su stariji potrošači posebno teško pogođeni.

COMMENTS

WORDPRESS: 0