Modernizacija javnog prevoza u Majami Dejdu: Ugovor vredan 72 miliona dolara

Modernizacija javnog prevoza u Majami Dejdu: Ugovor vredan 72 miliona dolara

Nova pravila od ponedeljka: Za ulazak u Ameriku putnici će čekati i do 8 časova
Intervju: Aleksandar Pejić – autor prvog balkanskog podkasta u Americi
Najviše i najmanje pristupačni gradovi za kupovinu kuće u Americi

Miami-Dade okrug razmatra izdvajanje 72,7 miliona dolara za unapređenje sistema javnog prevoza novim uređajima za naplatu karata, automatima za prodaju karata i drugom opremom, sa ciljem povezivanja sa mrežama prevoza u susednim okruzima.

Ako bude odobren, projekat će biti realizovan u okviru početnog šestogodišnjeg ugovora sa kompanijom Genfare iz Ilinoisa, koja već 40 godina snabdeva opremom mnoge agencije u Americi i Kanadi.

Komitet za transport, mobilnost i planiranje okruga Miami-Dade jednoglasno je podržao dogovor na sastanku 12. juna. Članovi komiteta uključuju komesare okruga Eileen Higgins (Distrikt 5), Danielle Cohen Higgins (Distrikt 8), Juan Carlos Bermudez (Distrikt 12), senatora René García (Distrikt 13) i Raquel Regalado (Distrikt 7).

Memorandum koji je potpisao glavni operativni službenik Miami-Dade-a, Jimmy Morales, navodi da su višemilionske nadogradnje ključne za osiguranje nesmetanog rada javnog prevoza u godinama koje dolaze.

“Zbog starosti sistema, oprema često otkazuje i zahteva popravke, čime se staze stanica ili autobusi povlače iz upotrebe, što direktno utiče na pružanje usluga putnicima. Takođe, kvarovi koji se javljaju tokom aktivnih autobuskih ruta mogu zahtevati da vozači propuštaju putnike bez naplate, što utiče na prikupljanje prihoda,” stoji u memorandumu.

Da bi projekat bio odobren, ugovor mora dobiti povoljnu ocenu od Komisije okruga Miami-Dade, a finansiranje mora biti odobreno od strane Nezavisnog transportnog trusta građana (CITT), tela koje nadgleda okružni dodatak od pola centa za projekte prevoza. (CITT navodi da je predmet odložen na sastanku 26. juna.)

Ugovor bi se sprovodio u tri faze, počevši od južnog puta prevoza.

Prva faza uključuje opremu za naplatu karata, kapije, automate za prodaju karata, kutije za karte i sistem za praćenje, prema memorandumu od 56 strana. U drugoj fazi, Genfare bi nadogradio oko 900 kutija za karte na voznom parku autobusa Miami-Dade-a. U trećoj fazi, 270 kapija za karte i 120 automata za prodaju karata na stanicama metroa biće zamenjeni.

Miami New Times

COMMENTS

WORDPRESS: 0