Moj Lekar US – Saveti lekara za balkansku dijasporu u Americi

Moj Lekar US – Saveti lekara za balkansku dijasporu u Americi

Koliko biste zaradili da ste uložili 10.000 dolara u Apple pre 20 godina?
Nikki Beach club se zatvara, grad odbio da produži ugovor o zakupu
Selidba iz Njujorka u Majami može vam uštedeti do 200 000 dolara

Više od 30 miliona Amerikanaca nema zdravstveno osiguranje, a velika većina njih jesu imigranti. Svaka poseta doktoru bez osiguranja može koštati i do nekoliko hiljada doktora, pa su pojedinci prinuđeni da se snalaze i traže savete i pomoć na internetu ili od prijatelja. Dve doktorke iz Beograda, pokrenule su prvi sajt koji će pružati medicinske savete i pomoć balkanskoj dijaspori širom sveta. Vesna i Katarina Pavlović zajedno imaju više od 30 godina iskustva. Katarina je doktor opšte prakse, dok je Vesna specijalista anesteziologije sa reanimacijom.

Šta je moj lekar?

Moj lekar je online platforma koja je pokrenuta kako bi svi koji imaju pitanje ili im treba savet, imali mogućnost da na maternjem jeziku objasne simptome koje imaju i obrate se lekaru.  Lekar i pacijent na jednostavan način komuniciraju i sve prepiske su poverljive. Ukoliko postoji potreba možemo i čitati rezultate i dati dodatno pojašnjenje. Na sajtu se mogu naći i objašnjenja oko zamenskih lekova koji su dostupni u USA, za koje nije potreban recept lekara.

Kome je namenjen?

Moj lekar je namenjen svima kojima je potrebna pomoć, savet, ili konsultacija i dalje smernice, dodatna objašnjenja vezano za neko medicinsko stanje. Prvenstveno se nadamo da će biti od pomoći našim ljudima u dijaspori.

Kako ste došli na ideju?

Poslednjih godina se susrećemo sa puno pitanja od strane prijatelja i njihovih poznanika u dijaspori, za savet vezano za njihov zdravstveni problem (pitanja vezana za Covid-19, prehlade, temperature, moguća trovanja, dehidratacije, uganuća zglobova, lekove i savete vezano za njihovu upotrebu…). Na sajtu je dostupna stranica sa besplatnim savetima, gde smo mi dali odgovore na najčešća pitanja koja smo dobijali tokom godina. Deo sa besplatnim savetima ćemo nastaviti da ažuriramo i raditi na tome da sve odgovore pišemo što razumnije sa što više iskoristivih informacija.

Vesna i Katarina Pavlović, doktorke koje pružaju savete i pomoć na sajtu MojLekar.us

Koji je vaš cilj?

Naš cilj je da otklonimo nedoumice, pomognemo da razumete stanje u kome se nalazi vaš organizam i pronadjemo način da to rešimo. Želimo da pružimo brzu, pouzdanu i jednostavnu pomoć, kako bismo olakšali i ubrzali proces ozdravljenja

Za više informacija možete posetiti portal mojlekar.us.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0